st., 10. prosinec 2014 00:19

Mezinárodní konference v Olomouci přivítá sportovce i psychology

řeší WeB
Fakulta tělesné kultury (FTK) Univerzity Palackého bude ve dnech 12. a 13. prosince hostit pátý ročník mezinárodní konference Psychologie sportu v praxi.

Tématem je tentokrát konfrontace pohledů sportovních psychologů, mentálních koučů, trenérů, sportovních lékařů, sportovních novinářů, rodičů a vrcholových sportovců.

Na programu je cekem osm přednášek. Na mentální stránku vrcholného výkonu z pohledu špičkové sportovkyně se zaměří Petra Kvitová, pohled trenéra nastíní Petr Halík, nebude chybět ani zástupce z řad sportovních novinářů Karel Knapp a mnoho dalších významných osobností. 

"Jde o největší konferenci zaměřenou na problematiku psychologie sportu, která je v České republice pořádaná. Charakteristická je svým systemickým přístupem, kdy se střetnou pohledy na mentální aspekty sportovního výkonu od odborníků z nejrůznějších oblastí. Slovo dostanou sportovní psychologové, trenéři, sportovci, lékaři, novináři, také rodiče," uvedl organizátor Michal Šafář, předseda Asociace psychologů sportu ČR a vedoucí katedry společenských věd v kinantropologii FTK. 

Po přednáškách bude prostor pro diskusní panely, do jejichž čela zasednou například tenistka Helena Suková nebo trenér Tomáš Gurský. Organizátoři pro letošní ročník očekávají hojnou účast až 180 zájemců.

Zobrazeno 1122 krát
Naposledy upraveno: čt., 11. prosinec 2014 21:34
Pro psaní komentářů se přihlaste