po., 11. březen 2019 22:04

Mladá Boleslav - PSG Berani Zlín 3:1. První vítězství domácích zařídil Žejdl

Slavící Lukáš Žejdl Slavící Lukáš Žejdl Zdroj: Radek Petrásek, ČTK
Mladá Boleslav - Dnešním dnem odstartovalo předkolo Generali play off Tipsport extraligy také pro hokejisty Mladé Boleslavi a Zlína. Domácí skončíli po základní části na osmém místě tabulky, těsně před svým sokem, díky čemuž mohli začít sérii v domácím prostředí.

 

Šanci v mladoboleslavské brance dostal Jan Růžička, který v základní části nastoupil vinou zranění pouze k devíti zápasům. Na druhé straně stál zkušený Libor Kašík, který se během sezóny po angažmá v ruském Chabarovsku a brněnské Kometě vrátil mezi zlínské tři tyče. Jako první musel zasahovat domácí brankář, a to hned po patnácti vteřinách, kdy po Freibergsově střele dorážel Ondráček. O několik vteřin později prověřil Kašíka na druhé straně mladoboleslavský Žejdl. Ve druhé minutě měli hosté svojí první přesilovou výhodu, kterou ovšem nedokázali využít. V deváte minutě střílel hostující útočník Šlahař, jeho střela byla tečovaná, ale nikdo z jeho spoluhráčů ji nedokázal dotlačit za brankáře Růžičku. O minutu později trefil Látal Kašíka do masky, od které se kotouč odrazil přes horní tyčku za branku zlínského celku. Ve 14. minutě se Mladoboleslavští dostali do přečíslení, kdy se řítili Flynn s Kousalem na jednoho obránce. První jmenovaný vystřelil, ale hostujícího gólmana nepřekonal. O pár chvil později dostali také domácí svojí první výhodu početní převahy. Nabídnutou šancí nepohrdli, Lukáš Žejdl si dokázal v 15. minutě najít místo v předbrankovém prostoru a po přihrávce Pacovského vstřelil první branku Bruslařů. Zlínští mohli záhy srovnat skóre, ale Dufek po úniku nedokázal protečovat Okálovu přihrávku do prázdné branky. První třetina tedy skončila těsným vedením domácího celku.

Ve druhé dvacetiminutovce se k první střele dostali Zlínští, ale s Fořtovou střelou si Růžička poradil. Ve 24. minutě vybojoval kotouč Klepiš a poslal ho před branku na najíždějícího Dlapu, jehož střelu Kašík vyrazil betony. Domácí byli ve druhé třetině aktivnější, díky čemuž donutili Zlín ve 29. minutě k dalšímu oslabení. Těsně po jeho skončení dokázal Lukáš Žejdl vstřelit svůj druhý gól, když zpoza branky odrazil puk o záda brankáře Kašíka. Mladá Boleslav měla poté ještě další tři přesilovky, ale díky Kašíkovi ve zlínské brance je nedokázala využít. Stejně tak nevyužili svojí převahu ani hosté.

Ve třetí třetině museli Zlínští zvýšit svojí aktivitu, pokud chtěli pomýšlet na obrat v zápase, a tak svými projektily zaměstnávali domácího Růžičku. Mladoboleslavský gólman si ovšem se všemi pokusy poradil. Ve 46. minutě se opět prosadili domácí a opět to byl Lukáš Žejdl, který po Zohornově přihrávce dokončil svůj hattrick. V 53. minutě mohl ještě více navýšit skóre Bernad, ale trefil jen břevno Kašíkovy branky. Zlínští ale přeci jen dokázali snížit, kdy Ralfs Freibergs doslova dotlačil kotouč za Růžičku a využil tak přesilovku. Mladá Boleslav tedy dokázala zvítězit na domácím ledě 3:1 a ujala se vedení v sérii.

Stav série: BK Mladá Boleslav - PSG Berani Zlín - 1:0

Zobrazeno 1133 krát
Naposledy upraveno: po., 11. březen 2019 22:45
Pro psaní komentářů se přihlaste