ne., 19. říjen 2014 22:48

Mora vyhrála podruhé v řadě, v tabulce už je osmá

Tým HC Mora Olomouc se v neděli, 19. října, utkal se Slavií Praha na jejich ledě. Obě mužstva se v tu chvíli nacházela ve středu tabulky, takže se hrálo o důležité body. Olomouc jako nováček nebyla považována za favorita, ale Slavia do utkání vstupovala se sérií čtyř prohraných zápasů v řadě.

 

Příznivci olomouckého hokeje si v sezóně 2014/2015 opět mohou užívat extraligu. Mezi elitu postoupil tým, po úspěšné baráži, až po dlouhých sedmnácti letech a management během léta udělal v kádru hodně změn, díky kterým se mužstvo stalo konkurenceschopnějším. Fanoušci tak mohli mít radost z řady posil v podobě známých a prověřených hráčů jako Pavel Patera, slovenský obránce Ivan Majeský nebo dokonce vítěz Stanley Cupu, Martin Cibák. Tím dalo vedení klubu jasně najevo, že nechtějí být v elitní soutěži jen do počtu.

Zezačátku se olomouckým hráčům dařilo především na vlastním ledě, bodovali hned v prvních čtyřech zápasech. V domácí aréně tým podlehl až Mladé Boleslavi během desátého kola. Na kluzištích soupeřů se ovšem Mora dlouho trápila. Z prvních pěti zápasů venku nepřivezla ani bod, což se na postavení v tabulce muselo nutně projevit. Zlomit smolnou sérii se olomouckým hokejistům povedlo až minulý týden v Plzni, kterou porazili 5:2. Proti Slavii tak chtěli potvrdit, že na ledě soupeřů nechtějí jen odevzdávat body, ale spíš odtud nějaké přivést.

Mora do utkání vstoupila skvěle, už ve 4. minutě se svým osmým gólem v sezóně prosadil nejlepší střelec týmu, Erik Hrňa. Slavia zvládla zanedlouho odpovědět, když o pět minut později z rychlého brejku skóroval Pavel Klhůfek, po skvělé nahrávce Michala Poletína. Ze strany domácích to ještě nebylo vše, uběhlo sotva třicet vteřin od vyrovnávacího gólu a kapitán, Slavie Jaroslav Bednář, poslal svůj tým do vedení. Olomouc, otřesená ze dvou rychlých gólů, se do konce třetiny nezvládla oklepat, do šaten proto mířila s jednogólovým mankem.

Do druhé třetiny vstoupila Mora aktivněji, vytvořila si několik dobrých příležitostí, ale slavistický gólman, Dominik Furch, si se všemi hravě poradil. Pak se hosté nechali dvakrát vyloučit a jejich tlak se zmírnil, do závěrečné části tak oba týmy vstoupily stále za stavu 2:1 pro domácí. A hned na jejím začátku konečně dokázali olomoučtí přetavit nápor ve vyrovnání. Dvacetiletý mladík Aleš Jergl zužitkoval přihrávku o generaci staršího spoluhráče Pavla Patery. Zápas se tak znovu otevřel. Do konce třetiny už byli hráči opatrní, rozhodnutí nepadlo ani v prodloužení. Zápas tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. Zatímco slávisté, Stránský a Bednář, svými pokusy na brankáře Jiřího Trvaje nevyzráli, olomoucký Rostislav Marosz nájezd zkušeně zakončil pod břevno. Vítězství pak definitivně potvrdil střelec prvního gólu zápasu, Hrňa.

Olomouc si tak poprvé v sezóně připsala druhé vítězství v řadě a posunula se už na osmé místo. Po čtrnácti zápasech tak fanoušci mohou být velmi spokojení, protože tým potvrdil ambice držet se ve středu tabulky a pomýšlet na předkolo play-off. Pro tým, který si ještě před dvěma lety mohl nechat o extralize jen zdát, by šlo o ohromný úspěch.

 

Zdroj fotografie: www.sport.cz

Zobrazeno 1261 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:48
Pro psaní komentářů se přihlaste