st., 8. duben 2015 09:12

Na bruslích kolem zeměkoule - extrémní severomoravský závod se blíží

Frýdek Místek – Necelých osmdesát dní zbývá do startu čtyřiadvaceti hodinového závodu na kolečkových bruslích. Předposlední červnový víkend se na nádhernou in-line dráhu kolem přehrady Olešné sjedou ti nejlepší závodníci z celé republiky a budou se prát o titul mistra ČR 2015 v in-line maratonu dvojic. Soutěžit však mohou také zájemci z široké veřejnosti, pro které je připravena kategorie hobby.

 V minulém roce se do závodu přihlásilo 584 závodníků, nejvíce právě v kategorii hobby. „Závodníci objeli dvakrát zeměkouli, podařilo se jim najet 18 792 okruhů, a to je 84 564 km,“ řekl České Televizi Libor Uher, hlavní pořadatel závodu. Dvojčlenné, či čtyřčlenné týmy budou mít zdánlivě jednoduchý úkol. Během čtyřiadvaceti hodin musí najet co nejvíce okruhů kolem přehrady, přičemž jeden okruh je dlouhý skoro pět kilometrů. Po jak dlouhé době se budou členové týmu na dráze střídat je jen a pouze na nich.

Důležité však je, aby stále někdo závodil. Dráha však vůbec není monotónní, závodníky čeká stoupání, klesání, dva dřevěné mosty, nebo také přejezd přes hráz. Proto musí trénovat nejen svou fyzičku a vytrvalost, ale také svůj bruslařský um. V letošním roce se již stihlo přihlásit přes osmdesát týmů, které se pilně připravují na tento náročný víkend. Na přehradě Olešné, která závod hostí již počtvrté, bude pro závodníky připraven tým masérů, servis bruslí, či stánky s občerstvením. Těšit se však mohou také fanoušci, kteří se mohou ubytovat v místním campu, navštívit krytý či venkovní aquapark, nebo si dát oběd v jedné z místních restaurací.

Foto: nabruslich.cz

Zobrazeno 1495 krát
Naposledy upraveno: čt., 23. duben 2015 20:03
Pro psaní komentářů se přihlaste