st., 11. listopad 2015 12:50

Odlévání olova a pouštění lodiček ze skořápek. Předvánoční jarmark v Dolní Moravici je tady

Dolní Moravice – Kdo se chce ponořit do předvánoční atmosféry, může zavítat na jarmark do obce Dolní Moravice. Pořádají ho členové obce už na první adventní víkend. Jedná se o druhý ročník akce.

Návštěvníci si mohou na jarmarku prohlédnout nebo zakoupit vánoční dekorace. Výtvarnice z místního keramického kroužku a také z kroužku nedalekého Rýmařova budou předvádět své výrobky. "Na loňském ročníku prodávali lidé z farnosti Malá Morávka vánoční svíčky. Doufáme, že tomu tak bude i letos," řekla Pavla Maňurová, jedna z organizátorek akce.

Na jarmark zavítá také Vladimíra Křenková z Občanského sdružení Stránské, které se zabývá tradičním zemědělstvím a řemesly. "Paní Křenková bude s dětmi vyrábět andělíčky a jiné dekorace z ovčí vlny," sdělila Maňurová a dodala, že kromě zpracování vlny bude Křenková prezentovat i kovářské výrobky.  

Chybět nebudou na jarmarku ani tradiční vánoční zvyky. "S dětmi plánujeme pouštět lodičky z ořechových skořápek a taky odlévat olovo. Vše by mělo proběhnout bezpečně," popisuje Maňurová. "Následuje rozsvěcování vánočního stromu. Dětem rozdáme vánoční lampiony, na které si mohou napsat své přání k Vánocům," vysvětlila organizátorka. Návštěvníky čeká i ochutnávka punče, ovaru a klobás. O příjemnou atmosféru se postará pěvecký sbor Variace z Rýmařova.

Ponořit se do předvánoční atmosféry mohou návštěvníci v sobotu 28. listopadu od 14 hodin v sále obecního úřadu v Dolní Moravici. "Naši akci pořádáme v malé přátelské atmosféře, a proto bude vstup zdarma," dodala Pavla Maňurová.

Zobrazeno 1934 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 17:44
Pro psaní komentářů se přihlaste