st., 29. listopad 2023 13:17

Na Vyber si, vydraž si, zahraj si! nebudou chybět ani mistři světa

Pozvánka na benefiční turnaj Pozvánka na benefiční turnaj Zdroj: Beach.Sportovníaukce.cz
Praha - Krátce po Novém roce se uskuteční již jedenáctý ročník dražby Vyber si, vydraž si, zahraj si! Jejím vrcholem bude turnaj v beachvolejbalu, na který dorazí i mistři světa Perušič se Schweinerem.

Vyber si, vydraž si, zahraj si! je benefiční událost, kterou založili beachvolejbaloví veteráni Martin Tichý a Jindřich Weiss v roce 2012. V lednu se uskuteční již její jedenáctý ročník a účast na něm potvrdili i čerství mistři světa, David Schweiner a Ondřej Perušič. Pořadatelé museli benefici přesunout z původního termínu 25. - 26. listopadu kvůli nabitému programu prvního českého páru. „Domluvili jsme s našimi zlatými chlapci na osobní účasti na benefici. Sezona se jim letos protahuje až do prosince, proto jsme našli nový společný termín,“ říkají Tichý a Weiss.

A jak to vlastně funguje? 13. listopadu byla spuštěna online dražba hvězd českého plážového volejbalu. Každý, kdo by měl zájem o strávení dne se svým oblíbeným hráčem či hráčkou, se může přihlásit na webových stránkách dražby a začít přihazovat na svého favorita a potencionálního budoucího spoluhráče. Konečné ceny jednotlivých hráčů a hráček se obvykle pohybují mezi 5 a 50 tisíci korunami. V letošním roce se mezi draženými objevují jména jako Kryštof Oliva, Václav Berčík, Kylie Neuschaefer, Anna Pavelková, Miroslava Dunárová nebo Jakub Šépka. Pořadatelé však plánují zveřejňovat další nová jména, mezi kterými by se měli objevit i právě Perušič a Schweiner. Vítězové dražby se poté zúčastní finálového večera, který proběhne 6. ledna v areálu Koráb v Praze, a dostanou tak možnost zažít atmosféru večírku s beachvolejbalovou komunitou. V neděli 7. ledna v poledne pak odstartuje turnaj dražených s dražiteli na stejném místě.

Výtěžek z akce poputuje neziskovým organizacím, které si vybírají jednotliví hráči. K organizacím, které benefice v průběhu let podpořila, patří Česká olympijská nadace, Loono, Paměť národa, Úsměv mámy, Sociální klinika nebo Společnou cestou s námi. Během 12 let konání se na benefici celkem vybralo 4 900 140 korun. Dosavadní rekord padl v roce 2021, kdy se turnajem vybralo 908 152 korun pro 13 dobročinných organizací.
Online aukce je otevřená do 6. ledna 2024, pokud tedy chcete strávit víkend s českou beachvolejbalovou špičkou, neváhejte a dražte!

Zobrazeno 355 krát
Naposledy upraveno: čt., 30. listopad 2023 14:03
Pro psaní komentářů se přihlaste