čt., 20. květen 2021 14:55

Návrat kultovního seriálu Přátelé na HBO Max

Friends Friends Zdroj: NBC
Dlouho diskutovaný seriál Přátelé se konečně dočká svého návratu na televizní obrazovky. Nejedná se ovšem o dlouhodobou záležitost. Ve skutečnosti to bude jednorázový pořad. Tudíž standardní pokračování není vůbec v plánu. Americká streamovací stanice HBO Max ho odvysílá ve čtvrtek 27. května.

 Natáčení speciálu se kvůli pandemii muselo přerušit, jisté ovšem je, že se zúčastní všichni hrdinové legendárního sitkomu z devadesátých let. Slavná manhattanská šestice se však vrátí v jiné verzi, než jsme byli zvyklí. Nový díl bude pouze jeden a bude celý improvizovaný. Herci a herečky tudíž nebudou hrát nám tak známé postavy, ale sami sebe.

Kromě hlavních protagonistů se v pokračování ukáží i herci, kteří již malou roli v Přátelích hráli. Například se zde objeví představitel Moničina bývalého přítele Richarda, kterého ztvárnil Tom Selleck, či Maggie Wheeler, kterou si pamatujeme jako dotěrnou expřítelkyni Chandlera Janice.

Nové postavy
Připojí se k nim také nové tváře, mezi které patří David Beckham, pákistánská bojovnice za lidská práva a držitelka Nobelovy ceny za mír Malala Yousafzai, Kit Harington, který je známý díky seriálu Hra o trůny, či Justin Bieber nebo Lady Gaga.

„Tohle se nestává každý rok, ani každých deset nebo patnáct let. Cítím, že to bylo požehnáním mít šanci znovu se setkat s mými Přáteli… A bylo to lepší než kdy jindy,“ uvedla Corteney Cox, která si v seriálu zahrála roli Moniky Gellerové.

Americký sitkom Přátelé patří k nejúspěšnějším televizním projektům vysílaným na přelomu století. Příběhy všeznalého Rosse, milovnice módy Rachel, trochu potrhlého Joeyeho, nadměrně pořádnou Moniku, sarkastického Chandlera a potrhlé Phoebe sledovaly miliony diváků po celé světě. Na televizních obrazovkách se poprvé objevily 22. září 1994. Po dobu deseti sezón se šestice přátel zapsala do srdcí každého z nás.

V New Yorku jenom na oko

Na začátku natáčení v roce 1994, kdy seriál začínal, protagonisté dostávali 22 tisíc dolarů za epizodu. S rostoucí sledovaností a popularitou vzrostl i honorář herců. V desáté sezoně si každý z herců přišel na milion dolarů za epizodu. Televizi se vysílání vyplatilo nejen díky popularitě seriálu, ale také inzerci, za níž byly firmy ochotny zaplatit až dva miliony dolarů. Kvůli vysokému honoráři herců ale byla desátá sezóna poslední.

Speciál se natáčel letos ve studiu Warner Bros. v kalifornském Burbanku, kde vznikl i původní sitkom. Navzdory tomu, že v něm všichni hráli typické obyvatele New Yorku, seriál se tam nikdy nenatáčel.

Zobrazeno 1112 krát
Naposledy upraveno: čt., 20. květen 2021 19:46
Pro psaní komentářů se přihlaste