×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 1541
st., 10. prosinec 2014 11:59

Nečekaný novoroční dárek pro Olomoučany

 Město se rozhodlo věnovat všem, kteří budou na Nový rok 2015 v Olomouci, nečekaný dárek. Poprvé v historii města totiž nebude možné sledovat ohňostroj na silvestra, ale až 1. ledna v 18 hodin na Horním náměstí.

 

„Oslavy, jejichž tradičním vyvrcholením je ohňostroj, jsme se letos rozhodli v Olomouci pojmout jinak. Rozhodně to však neznamená, že by Olomoučané o světelnou show nad historickou budovou radnice přišli. Program oslav však chceme více přiblížit rodinám s dětmi, proto jsme se ohňostroj rozhodli přesunout ze silvestrovské půlnoci na Nový rok,“ vysvětluje důvody změny primátor Staněk. Od této změny si město slibuje poklidnější atmosféru oslav.

Jinak se ale nic nemění. Jako každý rok se můžeme těšit na doprovodný program, který bude od 17 hodin připravený na Horním náměstí. ,,Je zaměřený především na děti, avšak měl by zaujmout a pobavit také ostatní, kteří si přijdou příchod nového roku do centra města 1. ledna v podvečer vychutnat,“ zve na oslavy náměstek primátora pro kulturu Pavel Urbášek.

Program začne pohádkovou diskotékou, která bude spojená se soutěžemi pro děti. Poté vystoupí vítěz mezinárodní hudební talentové soutěže Elly Jay, který pochází z Jihoafrické republiky a nyní je na svém evropském turné. Těsně před ohňostrojem pak pronese novoroční přání primátor města.

 

Zdroj obrázku: www.olomouc.eu 

Zobrazeno 1742 krát
Naposledy upraveno: pá., 12. prosinec 2014 02:53

Pro psaní komentářů se přihlaste