út., 16. říjen 2018 15:23

Night Run pošesté zavítal do Olomouce

Start běhu na 10km. Start běhu na 10km. Zdroj: Ondřej Klos
Olomouc - Letošní již šestý ročník Night Run opět zavítal do Olomouce. Akce se konala v sobotu 13. října ve večerních hodinách. Jako tradičně se akce konala v parcích Flóry a Čechových sadů. Organizátoři opět připravili čtyři běhy, spoustu stánků s občerstevím a také menší vystoupení.

Jako první se konal  před čtvrtou hodinou odpolední dětský běh Innogy KIDS CUP, kde děti běžely malé okruhy podle věku. V posledním dětském závodu na 800 metrů drtivě zvítězil Tomáš Tůma z Atletiky Šumperk. Dalším závodem byl rodinný běh na pět kilometrů, kde zvítězila rodina Krislova. Poté byla zhruba hodiná přestávka a vše se chystalo na samý vrchol. Postupně se park Flóry pomalu vylidňoval a vše mohlo začít. Předehrou byl závod Avon Run na pět kilometrů, který ovládl Martin Ručka z Olbramic.

V půl osmé odstartoval NN NIGHT RUN na deset kilometrů, kterého se zůčastnilo přes 550 osob všeho věku, profesionálních závodníků, rekreačních běžců až k závodníkům, kteří si chtěli splnit sen a závod jen doběhnout. Závod se běžel na dvě pětikilometrové kola. Jako první proťal cílovou pásku Pavel Žajdlík, který zvládl trať v čase 36 minut. Velkou senzaci předvedla Lucie Vikartovská, která skončila celkově na čtvrtém místě v čase 37 minut. Na druhého Bednáře ztratila pouze něco málo přes dvacet vteřin.

Akce skončila vyhlášením výsledků, při kterém organizátoři odměnili několik kategorií od malých dětí až po ty nejstarší. Organizátoři i brigádníci opět odvedli velký kus práce a udělali dobrou věc, neboť tato akce podporuje boj proti rakovině prsu.

Zobrazeno 1434 krát
Naposledy upraveno: st., 17. říjen 2018 09:51
Pro psaní komentářů se přihlaste