út., 19. listopad 2019 11:51

Noc venku ve čtvrtek ve Valašském Meziříčí

Loňský ročník akce Noc venku Loňský ročník akce Noc venku Zdroj: Charita Valašské Meziříčí
Valašské Meziříčí – Valašská obec se počtvrté připojuje k akci Noc venku. Ve čtvrtek 21. listopadu bude tamní charita zaštiťovat celorepublikovou akci, v rámci které si účastníci vyzkouší, jaké je to být bez domova. Vstupné je jedna konzerva s jídlem.

Už od 15 hodin se budou na hlavním náměstí scházet účastníci, pro které organizátoři připravili pestrý program. Návštěvníci nejprve vyslechnou přednášku o práci ve službách pro lidi bez domova. Po celou dobu konání bude k dispozici čaj a teplá polévka. O dvě hodiny později zahájí sousedící kavárna Tucan výstavu fotografií Pavla Zuchnického.

Souběžně bude vyprávět Zuzana Křížková z projektu Pragulic o tom, jaké to je experimentovat s drogami a odhalí svůj životní příběh balancující mezi ulicí, rodinou a drogami. V 19 hodin vystoupí kapela Swingtet, která hraje akustický gypsy swing. Na závěr programu je pak přichystáno promítání filmu Všechny moje děti.

Poté už účastníci ulehnou pod širým nebem do svých spacáků. Na 6. hodinu ranní bude kromě budíčku připravena i snídaně. Noc venku se koná pod patronátem místostarostky města Zdislavy Odstrčilové.

Zobrazeno 1062 krát
Naposledy upraveno: čt., 21. listopad 2019 19:31
Pro psaní komentářů se přihlaste