ne., 7. únor 2021 18:43

Nová aktualizace aplikace Shazam přináší podporu widgetů

Společnost Apple odkoupila Shazam v roce 2018 Společnost Apple odkoupila Shazam v roce 2018 Zdroj: www.svetandroida.cz
Od středy si mohou uživatelé aplikace Shazam přizpůsobit iOS domovskou obrazovku novými widgety, které umožní snadnější vyhledávání skladeb a okamžitý náhled do nedávno nalezených objevů. Na výběr je ze třech velikostí. Tato funkcionalita je součástí aktualizované verze aplikace 14.4.

Bude tomu již půl roku, co Apple uvolnil update na iOS 14, který s sebou přinesl mimo jiné i větší možnosti vlastního přizpůsobení systému. Jednou z nich byla funkce widgetů na domovské obrazovce. Mnoho vývojářů se už inovaci přizpůsobilo a své aplikace o tuto možnost rozšířilo, uživatelé Shazamu dostali příležitost ovládat aplikaci ve větší míře přímo z domovské obrazovky až nyní.

Widgety jsou k dispozici ve třech velikostech

Dle preferencí je možnost výběru ze třech různých velikostí widgetu. Všechny mají stejnou funkci, a to zobrazování posledně shazamovaných skladeb přímo na ploše a zrychlené spuštění vyhledávání jejich názvu klepnutím na ikonu aplikace v pravém horním rohu. Malý widget ukazuje poslední hledanou skladbu, střední obdélníkový tři a největší čtyři nedávno vyhledávané skladby. Po rozkliknutí se objeví detailní informace o daném titulu.

Společnost Apple odkoupila Shazam v roce 2018 za cca 400 milionů dolarů. Tím se aplikace plně synchronizovala s ostatními Apple službami. Například uživatelé Apple Music si tak dvěmi kliknutími přidají skladby přímo do své knihovny.

Od verze iOS 14.2 lze přidat Shazam do Control Center a zahájit tak hledání z jakékoliv aplikace. Na adrese www.shazam.com je dostupná webová verze nástroje.

Zobrazeno 704 krát
Naposledy upraveno: ne., 14. únor 2021 19:02
Pro psaní komentářů se přihlaste