st., 7. prosinec 2016 14:37

Tvůrci muzikálu Čas růží prozradili obsazení

Tvůrčí tým s Karlem Gottem Tvůrčí tým s Karlem Gottem Zdroj: Facebooková stránka muzikálu Čas růží
Praha – Představitelé Hudebního divadla Karlín seznámili novináře s obsazením nově připravovaného muzikálu Čas růží, který bude mít premiéru na jaře roku 2017. Muzikál vznikl z písní Karla Gotta pod vedením Sagvana Tofiho. Přestože jde o zcela nové dílo, fanoušci zde naleznou mnoho paralel s mistrovým životem.

Muzikál je sestaven z největších hitů Karla Gotta a diváci se samozřejmě mohou těšit na známé šlágry jako je Jdi za štěstím nebo Když muž se ženou snídá. Sám Gott se podílel na výběru představitelů hlavních postav a po jednom z castingů prohlásil: „Když jsem se byl podívat na první kolo castingů, oněměl jsem úžasem. Tolik výtečných talentů na jednom místě – a všichni zpívali mé písně. Hned bych si s nimi zazpíval duet. A možná to taky udělám, protože ne všichni mohou získat roli v muzikálu Čas růží.“

A kdo se v hlavních rolích představí?

Hlavní mužské role Honzy se ujme Jan Kopečný v alternaci s Romanem Tomešem. Eva Burešová společně s Markétou Procházkovou se ujmou role Anety, hlavní ženské role. Ve vedlejších rolích se divákům představí další ostřílení muzikáloví herci jako je například Ladislav Korbel, Martin Písařík nebo Petr Ryšavý. V obsazení zazněla i další zvučná jména českého showbyznysu – Josef Vojtek, Adéla Gondíková, Jiří Langmajer a další. V jedné z dětských rolí se představí například stále populárnější Filip Antonio, který ztvární roli malého Honzíka.

Tvůrčí tým je složen z toho nejlepšího, co lze v českém muzikálovém světě najít. Scénáře se ujal Sagvan Tofi a i když podrobnosti o příběhu ještě úplně neznáme, sám scénárista slibuje stejně úspěšný muzikál, jako bylo i jeho předchozí dílo Děti ráje. Na pomoc si Tofi pozval režiséra Petra Novotného a Daniela Dvořáka, který vytvoří scénu. Výrobu kostýmů má na starosti Roman Šolc a choreografii Petra Parvoničová. Co se týče hudby, o hudební nastudování se postará Martin Kumžák z Moondance Orchestra. Nejzvučnějším jménem celého týmu je Ondřej Soukup, který se ujal hudební dramaturgie a postará se o to, aby herci a zpěváci ke zmíněným hitům přistoupili nově a zároveň s respektem, který si zaslouží. Roman Šolc se s novináři podělil o své kostýmní návrhy a světlo světa spatřily i návrhy scény od Daniela Dvořáka. Na závěr tiskové konference zazněla i ochutnávka z připravovaného muzikálu, a to píseň „Cesta rájem“ v podání Evy Burešové a Jana Kopečného.

Zobrazeno 2339 krát
Naposledy upraveno: čt., 8. prosinec 2016 14:38
Pro psaní komentářů se přihlaste