út., 8. říjen 2019 10:58

Novým mistrem karetní hry Hearthstone je Čech

Závěrečný útok šampionátu Závěrečný útok šampionátu Zdroj: twitch.tv/videos/490944960
Bratislava - Finále na Y-Games v Bratislavě mohlo být pro domácí fanoušky zklamáním. V závěrečném duelu byli dva Češi, Slovák skončil třetí.

Šampionem Slovenské republiky v karetní hře Hearthstone je pro letošní rok hráč s přezdívkou Matty, který ve finále zdolal Zukyse. Při závěrečném duelu těchto dvou hráčů Matty hrál nekompromisně svého Druida. Vlivem špatného počítání finále protáhl do závěrečné čtvrté hry s finálním skóre 3:1, když minul lethal (přesné poškození do hrdiny soupeře a ukončení hry). Je potřeba říct, že i oba moderátoři se chvíli dohadovali jestli tam je dostatečný počet zranění. 

Poslední hra finále byla mezi Quest Shamanem a Control Warriorem. Mattymu, který hrál Shamana, se dařilo držet tempo na desce v prvních kolech. Jistým zvratem byl příchod Yserry v šestém kole po použití Mutace. Zukys zaplnil desku Blastmastrem Boomem, Matty riskoval další prohru, když se rozhodl zkusit štěstí a zabít celou desku a nechat vybuchnout všechny Boom Boty. Výsledkem byla mrtvá Yserra a neschopnost Shamana cokoliv dělat. Tehdy vypadala šance pro Zukyse nejnadějněji, protože držel tempo a Mattymu zbývalo 15 životů. 

Poslední kola vypadala nadějně na obě strany, štěstí přálo ale Shamanovi

Zukys zvolil zahrání karty Dr. Boom, Mech Genius a byl na tom mnohem lépe, než jeho protihráč. Jeho cílem bylo, aby jeho protivník měl co nejvíce bomb ve svém balíku, které by ho postupně zabily, protože Matty potřeboval lízat karty pro cokoliv, co chtěl dělat. V dalších kolech vedl spíše Matty, protože si dokázal vybudovat silnější desku, kterou soupeř nedokázal zničit. Shaman potřeboval ke své výhře Lackey kartu, kterou dlouho nedostal. Matty v posledním kole dosal tuto kartu a pomocí mechaniky Weaponized Waspa a zdvojené Battlecry udělil poslední poškození do Warriora.

Na třetím místě byl hráč s přezdívkou Majster, kterého Matty porazil ve čtvtrfinále. Online šampionátem provázeli bývalý mistr v Hearthstonu CzechCloud a slovenský moderátor Mamut na streamovací platformě Twitch.tv. Celý záznam zde: https://www.twitch.tv/videos/490944960

Matty si odnesl odměnu 500 euro a pohár. Po dlouhé době je Čech mistr v Heartstonu, na druhou stranu je potřeba dodat, že poslední dva tituly z České republiky putovaly na Slovensko. Na celém Orange MSR byly i další šampionáty například Dota 2 nebo League of legends.

 

 

Zobrazeno 1163 krát
Naposledy upraveno: pá., 11. říjen 2019 11:51
Pro psaní komentářů se přihlaste