po., 11. květen 2020 19:01

O synovi Elona Muska vtipkuje už i Gwyneth Paltrow

Z Elona je opět hrdý otec Z Elona je opět hrdý otec Zdroj: https://twitter.com/elonmusk
Kalifornie – Inženýr, industriální designér, filantrop, a miláček meme komunity Elon Musk má opět důvod k oslavám. Začátkem května totiž přivítal na svět již své šesté dítě. Maminkou zdravého chlapečka je umělkyně Claire Elise Boucher, lépe známá pod svým pseudonymem Grimes. Pár však svého syna pojmenoval poněkud netradičně a tím vyvolal nejednu diskusi.

 X Æ A-12 Musk – takové je v současnosti jedno z nejskloňovanějších jmen na internetu. Tedy téměř. Nikdo totiž přesně neví, jaká je jeho správná výslovnost, natož skloňování. I když takové jméno může působit jako novodobý výstřelek, netradiční jména dávají celebrity svým dětem už mnoho let. Komentáře se nezdržela například ani herečka Gwyneth Paltrow. Když s tehdejším partnerem Chrisem Martinem v roce 2004 pojmenovali jejich dceru Apple Blythe Alison Martin, mnozí takové jméno považovali za naprostou šílenost. Oproti X Æ A-12 se však již křestní jméno Apple (česky Jablko) nejeví už jako tak ztřeštěný nápad.

„Myslím, že jsme byli poraženi nejkontroverznějším jménem pro dítě,“ komentuje na Twitteru celou situaci slavná herečka.

 

Na výslovnosti se neshodnou ani rodiče

Jak si tedy s atypickým jménem poradit? Podle Muska to není vůbec složité. „Je to jen X, písmeno X. A potom Æ, to se vyslovuje jako „ash“. A-12, je můj příspěvek, Archangel-12, předchůdce SR-71, nejvíc cool letadla vůbec,“ vysvětluje Musk během podcastu Joe Rogan Experience. Jméno tedy můžeme číst jako X Ash Archangel (vyslovuje se jako /ex eš arkendžl/).

Podle matky dítěte Grimes se však jméno dá vyslovovat i jinak. „Je to jen X, jako písmeno X. Potom A.I. Jako kdybyste vyslovili písmeno A, a potom písmeno I,“ uvedla zpěvačka na svém Twitteru. Výslovnost by tedy zněla /ex ej áj/, což podle některých působí poněkud krkolomně a je pravděpodobnější, že se zkrátí na jednodušší /xai/.

Výslovnost se tedy může poněkud lišit, ale situace vypadá jasněji než před vyjádřením rodičů. Zda však úřady X Æ A-12 Musk opravdu uznají jako chlapečkovo jméno, není ještě jasné. Kalifornské zákony totiž neumožňují, aby jméno obsahovalo symboly nebo čísla. Oba rodiče však potvrdili, že i kdyby museli jméno dítěte z legálních důvodů změnit, stejně mu chtějí říkat X Æ A-12.

Zobrazeno 1487 krát
Naposledy upraveno: st., 13. květen 2020 13:44
Pro psaní komentářů se přihlaste