út., 5. květen 2015 17:52

Okamura opustil Úsvit. Zakládá novou stranu

Posledních několik měsíců v parlamentním politickém hnutí Úsvit přímé demokracie panují nepokoje. Jeho zakladatelé Tomio Okamura a Radim Fiala se po vyloučení z poslaneckého klubu rozhodli odejít s hlavou vztyčenou a založit si novou stranu Svoboda a Přímá demokracie (SPD).

„Jde o vynucený, ale nutný krok. Je to reakce na politický puč, který měl zabránit prosazování programu přímé demokracie v České republice a který měl umenšit politický vliv hlavního nositele tohoto programu,“ okomentovali zakladatelé Úsvitu svůj odchod z hnutí na stránkách nově vznikající strany.

„Zůstáváme zcela věrní programu, za který jsme byli zvoleni, tedy prosazování přímé demokracie a důsledná obhajoba národních zájmů,“ pokračoval Okamura. Nechce tak zklamat ty, kteří ho a Úsvit volili ve volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2013. Nadále taky plánuje prosazovat zavedení přímé demokracie, hmotnou a trestní odpovědnost politiků a boj s „exekutorskou mafií“. Okamura navíc chce "důsledně bránit národní zájmy," z čehož je patrné, že i nadále bude otevírat jeho oblíbená kontroverzní témata - Romové v České republice a sílící imigrace islamistů do Evropy.

Oba poslanci chtějí podat Ministerstvu vnitra návrh na registraci strany. K tomu však budou potřebovat petici s jedním tisícem podpisů. Facebookovou stránku Tomia Okamury podporuje zhruba 125 tisíc lidí a mnozí jeho sympatizanti se již teď v komentářích veřejně hlásí o vstup do nové strany.

Zdroj fotografie zde.

Zobrazeno 1630 krát
Naposledy upraveno: čt., 7. květen 2015 11:59
Pro psaní komentářů se přihlaste