čt., 29. říjen 2015 12:09

Olomouc porazila Zlín po neskutečném obratu

Zlín - Olomoučtí kohouti zavítali v dohrávce odloženého zápasu 7. kola Tipsport extraligy na led Zlína, který se v letošní sezóně trápí. Naopak Olomouci se daří náramně. Tým, který v loňské sezóně bojoval v baráži o udržení, získal po zápase se Zlínem třetí pozici v tabulce.

Zlín letos na domácím ledě ani jednou nezvítězil. Do zápasu vstupoval s jasným cílem prolomit tuto černou bilanci, což se mu ale ani přes slibný začátek nepodařilo. Tým kouče Rostislava Vlacha se nadějně prosadil hned ve druhé minutě utkání, když obránce Kotvan využil přesilovku střelou od modré čáry. Hosté se tlačili do vyrovnání, ale brankář Kašík zlikvidoval šance Mikúše a Eberleho, i samostatný únik Vyrůbalíka. Vzápětí to byl opět Zlín, který udeřil. Nejprve Okál našel mezírku mezi betony Konráda a o pár minut později dopravil do odkryté branky puk Říčka po odražené střele od zadního mantinelu. Domácí tak po 16 minutách první třetiny vedli 3:0. Olomouc se však nenechala zaskočit a k obratu zavelela hned 33 sekund po Říčkově gólu, kdy skóroval Řípa. Jen za dalších 52 sekund přidal druhý gól hostů Buc po trestuhodné chybě defenzívy.

Začátek druhé třetiny nevypadal pro Olomouc dobře. Nejprve Kucharczyk neproměnil nájezd a hned na to dvě vyloučení v řadě znamenaly minutu a půl dlouhou přesilovku Zlína pět na tři. Právě tady se ukázalo, proč zlínští hokejisté letos nebodují. Olomouci se i ve dvojnásobném oslabení podařilo vyrazit do útoku v přečíslení dva na jednoho. Knotek našel Vyrůbalíka, a ačkoliv branku musel potvrdit až videorozhodčí, Olomouc srovnala na 3:3. Domácí pak definitivně srazil do kolen Zeman, který pohotově dorážel vyraženou střelu.

Kohouti ve třetí třetině kontrolovali hru a domácí hokejisty téměř nepouštěli do zakončení. Až v polovině třetí třetiny se žlutomodrým podařilo Olomouc zavřít v obranném pásmu, ale vytěžili z toho jen jednu nebezpečnou střelu Marušáka. Když o chvilku později neproměnil Vlach samostatný únik, mohli se hosté po závěrečné siréně radovat z vítězství. 

Olomouc si ze Zlína odváží další tříbodový zisk, díky němuž se posunula na třetí místo v tabulce. Zlín po další porážce zůstává na předposlední pozici před Karlovými Vary.

Zobrazeno 1652 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:20
Pro psaní komentářů se přihlaste