ne., 5. březen 2023 13:42

Olomouc se vrátila v čase, hippie festival je zpět

kapela Všude jinde vyprodáno kapela Všude jinde vyprodáno Zdroj: autorka článku
Slavný americký festival v Olomouci! V novém podzemním klubu se to hemžilo pestrobarevným oblečením, cinkaly korále a pivo a víno tekly proudem. Láska a mír byly, bahno naštěstí ne.

Že bláznovství je jako nebe jsme se mohli přesvědčit minulou středu v nenápadném podzemním prostoru uprostřed Olomouce. Batikovaná trička, volné kalhoty, čelenky a korále. Takhle vypadal olomoucký Woodstock. 

Realizaci akce zajistil nový projekt Variace, který vznikl v prosinci minulého roku. Jeho hlavní myšlenkou je podpořit místní umělce a umožnit jim představit se širší veřejnosti. Variace není pouze o hudebnících, ale nabízí prostor také malířům, fotografům, divadelníkům nebo přednášejícím. Jednoduše komukoli, kdo může předat nějaké to kulturno.

Středeční kulturno nebylo omezeno pouze na hudbu. Ze zdí klubu promlouvaly krátké básně, texty a kresby. Mimoto nechyběla možnost nechat se potetovat nebo si namalovat obličej. 

Jako první ovládly prostor podzemí osobité tóny alternativního folk rocku. Kapela Všude jinde vyprodáno, jejíž hudbu ozvláštňuje zvuk akordeonu a saxofonu, představila autorské písně Normální, Oko na kameni nebo třeba Killer. Českou hudbu následně vystřídala anglická a s cílem návštěvník pobavit a roztočit vystoupilo grunge rockové seskupení Hele. 

Někomu už na dobrou noc, jiným pro nabuzení do zbytku večera zahrála vsetínská skupina Bulletproof Puppets, která neopomněla ani pecky jako Come Together a I'm Believer.

 

Zobrazeno 696 krát
Naposledy upraveno: ne., 5. březen 2023 13:45

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste