pá., 10. březen 2017 17:06

Olomouc v srpnu přivítá kanadské punk-rockery Billy Talent

Billy Talent Billy Talent Zdroj: www.billytalent.com
Olomouc - Kanadští Billy Talent zavítají poprvé na Moravu. Formace, která je v Česku velmi populární a pravidelně zde koncertuje, zahraje 1. srpna pod širým nebem v Korunní pevnůstce v rámci Olomouckých kulturních prázdnin. Vstupenky za 799 korun jsou již k dispozici v síti Ticketportal. Kapela se v Česku naposledy představila loni na festivalu Aerodrome.

Billy Talent započnou své letní evropské turné 22. července v Německu a skončí 25. srpna na festivalu v britském Leeds. Právě především na festivalech kapela vystoupí, vedle Leeds nebude chybět na maďarském Szigetu, rakouském Frequency nebo belgickém Pukkelpopu. Olomouc bude jednou z mála zastávek, kde Kanaďané zahrají samostatně. Obdobně se představí ještě například v Trenčíně nebo v Kyjevu.

Kapela vznikla v roce 1993 pod názvem Pezz. Kvůli americké skupině se stejným jménem se o šest let později přejmenovala na Billy Talent. Pod tímto jménem získala mezinárodní úspěch. Členy jsou již od počátku zpěvák Ben Kowalewicz, kytarista Ian D'Sa, baskytarista Jonathan Gallant a bubeník Aaron Solowoniuk. Solowoniuk však kvůli zdravotním problémům spojenými s roztroušenou sklerózou od loňského roku s kapelou dočasně nevystupuje. Neúčastnil se ani nahrávání zatím poslední desky Afraid of Heights, která vyšla loni v červenci. Na té ho zastoupil Jordan Hastings z kapely Alexisonfire, který od té doby s Billy Talent také absolvuje veškeré koncerty a představí se tak s kapelou i letos.

Zobrazeno 2313 krát
Naposledy upraveno: po., 13. březen 2017 12:04
Pro psaní komentářů se přihlaste