so., 6. prosinec 2014 20:31

Olomouc zachvátila zimní kalamita

Během pondělního odpoledne schvátila Olomouc první zimní kalamita. Tramvaje byly odstavené a nefungovala ani náhradní hromadná doprava. Zima ještě pořádně nezačala a na olomouckých komunikacích už dochází ke kolapsům. Silničáři byli zaskočeni mrznoucím deštěm, a to nejen v Olomouci. Na Přerovsku a Prostějovsku byl dokonce vyhlášen kalamitní stav druhého stupně, informoval zpravodajský portál Idnes.cz.

 

Kalamita druhého stupně se vyhlašuje v případech, kdy problémy zasáhnou více než polovinu okresu. A to se stalo v pondělí během odpoledních hodin. Namrzlé troleje nezastavily jen městskou hromadnou dopravu v Olomouci, ale také v Brně a Praze. Došlo mimo jiné i ke kolapsům na železnicích. Stovky cestujících se musely vyrovnávat s nepřízní počasí a následnými komplikacemi v dopravě.

Všechny posypové vozy Olomouckého kraje byly během dne v pohotovosti, situaci se bohužel nepodařilo zcela zvládnout. Kvůli námraze na některých místech nefungovala ani autobusová doprava. Konkrétně v Olomouci měla náhradní autobusová doprava výrazná zpoždění a nedokázala plně nahradit tramvajové linky. S komplikacemi se počítá i během následujících dní.

Zdroj fotografie: Olomoucký deník

Zobrazeno 2501 krát
Naposledy upraveno: po., 30. listopad -0001 00:09
Pro psaní komentářů se přihlaste