po., 9. leden 2012 11:47

Olomoucká zoo připravila do nového roku několik změn

Olomoucká zoologická zahrada – cíl mnoha výletů – vstupuje do nového roku s několika organizačními změnami. Největší šachování proběhne v cenách vstupného. Od 1. Ledna 2012 platí dvě kategorie. V zimní sezoně, tedy od 1. října do 31. března, návštěvníci desetikorunu ušetří oproti původním 90 korunám, zato v létě (od 1. dubna do 30. září) si připlatí do 110 korun. Děti od 3 do 15 let a senioři budou platit v zimě 50 korun, v létě 70.

Vedení zoo se také rozhodlo změnit otevírací dobu. „Z provozních důvodů je zoo otevřena od 9 hodin, původně byla otvírací doba o hodinu dřív. Zoo tak získá víc času na úklid areálu, rozvoz krmiva pro zvířata a zásobování stánků s občerstvením, tak aby v době příchodu prvních návštěvníků, již nebyli obtěžováni projíždějícími vozidly,“ poznamenala mluvčí zoologické zahrady Hana Labská.

Zoo na Svatém kopečku rozhodně nemá o návštěvníky nouzi, naopak jich přichází stále více. Během minulého roku jich prošlo branami zahrady 370 140, což je o necelých 1600 vyšší číslo než v roce 2010. Největší zájem je pochopitelně v letních měsících, v srpnu si na procházku do zoo vyšlo 70 291 lidí.

Pro rok 2012 bude novinkou vstup do areálu zahrady, který připomíná zatravněný kopec. Podle plánů, které zatím vycházejí, by měl být zprovozněn do jara. Tím však změny neskončí, mimo jiné budou lemurům vybudovány dva nové výběhy a u pokladen bude stát mořské akvárium, jak informoval ředitel zoo Radomír Habáň.

 

Zdroje:

http://olomoucky.denik.cz/zpravy_region/olomoucka-zoo-meni-vstupne-v-lete-bude-drazsi-v.html

http://zoo-olomouc.cz/app/uvod/1

http://olomoucky.denik.cz/zpravy_region/zoo-dokoncuje-novy-vstup-s-akvariem-a-lemury.html

 

 

Zobrazeno 2131 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:42
Pro psaní komentářů se přihlaste