pá., 21. duben 2017 08:30

Olomoucké hlavní nádraží (ne)čekaně zmrzlo

Ilustrační foto Ilustrační foto Zdroj: http://digital-lifestyles.info
Olomouc - Stále populárnější veřejná zábava s názvem Flash mob opanovala čtvrteční podvečer na hlavním nádraží v Olomouci. Podstata této populárního aktivity jak pro diváky, tak pro samotné umělce spočívá v tom, že se parta předem domluvených nadšenců domluví na tématu či skladbě, na kterou se postupně jako náhodní návštěvníci daného místa rozpohybují.

Na olomouckém nádraží se pod taktovkou studentů z fakulty tělesné kultury sešli účastníci v tematice Frozen, což je další z celosvětově populárních disciplín. Na předem domluvený signál se účastníci na zhruba patnáct minut stanou zmrzlými sochami. Záleží čistě na nich, v jaké pozici zmrznou, jde o schopnosti a chuť zaujmout co nejvíce diváků, o které zcela určitě na frekventovaném nádraží nebyla nouze. Vybral jsem si pozici překračujícího cestujícího, který se snaží dostat přes hromadu kufrů. Bylo to náročné, ale o tom to je," s úsměvem popsal jeden z účastníků Pavel Šída. Organizátoři slibují brzké opakování i v jiných prostorách a věří, že účast bude alespoň stejná, ne-li vyšší.

Zobrazeno 2077 krát
Naposledy upraveno: pá., 21. duben 2017 21:42
Pavla Hajpišlová

Milovnice sportu, kultury a médií ve všech sférách. Přispěvatelka do pořadu Zprávičky na ČT:D. Moderátorka kulturních a sportovních akcí.

Pro psaní komentářů se přihlaste