×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 872
út., 1. červen 2010 20:17

Olomouční tanečníci bojovali o titul mistrů republiky ve street dance

  V sobotu 29. 5. se do brněnského Boby centra sjely téměř dva tisíce tanečníků z celé České republiky, aby se utkali se svými kolegy o titul mistrů republiky ve Street dance show.

Soutěž byla vyvrcholením streetové části soutěží Emco Dance Life Tour, pořádaných Czech dance organization. Taneční choreografie z celé republiky se musely probojovat přes regionální a zemská kola, aby mohly usilovat o mistrovské tituly.

Dopolední program zahájili tanečníci dětské věkové kategorie (5 – 11 let) ve dvou výkonnostních třídách. V dětské druhé lize se utkalo dvanáct tanečních choreografií. Vítězem se stal přerovský klub D2Dance, který tak udržel svou pozici po mistrovství Moravy, jež probíhalo v Přerově. Po druhé lize nastoupili na parket tanečníci extraligy bojující i o nominaci na mistrovství světa, které proběhne na Ukrajině. V této kategorii nastoupily i dva olomoucké taneční kluby. TS LOLA’S dance se s choreografií „Dračí bojovník“ umístila na pátém místě, těsně za nimi pak druhý olomoucký klub M-plus a obě tyto taneční choreografie se tak nominovaly na mistrovství světa. LOLA’S dance se představili ještě jednou, tentokrát v juniorské věkové kategorii, taktéž v extralize. S choreografií „Planeta opic“ obsadili finálovou šestou příčku a také se nominovali na mistrovství světa.

Celé mistrovství završila věková kategorie dospělých. Olomouc měla i zde svého reprezentanta, a to taneční skupinu M-plus Olomouc v extralize. Těm ale finálové umístění uteklo o jednu příčku a skončili na osmém semifinálovém místě. Vítězem a mistrem české republiky pro rok 2010 se stal brněnský BEAT UP.

Kompletní výsledky na www.edlt.cz

 

Zobrazeno 2216 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:39

Pro psaní komentářů se přihlaste