čt., 7. listopad 2019 23:14

Výtvarníci z VOŠ a SPŠ Šumperk uspořádali hippie večírek

H-Club H-Club Zdroj: Veronika Rédová
Šumperk - Studenti třetího ročníku výtvarných a grafických oborů dostali za úkol připravit tématickou akci. Jejich úkolem bylo vybrat téma, hudbu, připravit výzdobu a občerstvení. V minulých letech jsme tak mohli být svědky večírků ve stylu retro disca, Afriky nebo steam punku. Párty, která se uskutečnila 11. října, byla ve znamení hnutí květinových dětí, tkzv. hippies. 

Večírek začal v 19:00 hodin. Žáci i pedagogové poctivě dodrželi dresscode. Někteří zvolili jen jemné doplňky jako květinové čelenky nebo náhrdelníky se znakem peace, jiní se odvázali a oblékli si batikované trička, tuniky, ponča a paruky. 

„Téma hippies jsme si vybrali, protože nám je blízké. Líbí se nám jejich poslání, hudba a móda, která je ideální pro tvorbu kostýmů, kvůli jednoduchosti," sdělila Natálie Jílková, která se podílela na organizaci.

Program večera organizátoři rozvrhli do několika částí. Prvně se studenti přivítali s žáky prvních ročníků a rozloučili s těmi, které v letošním školním roce čeká maturita. Poté se velkou část večera tančilo. Hrála převážně dobová hudba a retro hity. 

H-club byl vyzdoben lapači snů, které visely ze stropu. U pódia visely naaranžované barevné krepové proužky. K dispozici byl také projektor, který později využili přítomní k hrám, tombola a fotokoutek.

„Cechovní večírky se na naší škole dělají už 15 let. Je to proto, aby se studenti seznámili mezi sebou v rámci třídy i napříč ročníky," uvedla učitelka Petra Klimešová. 

Zobrazeno 1522 krát
Naposledy upraveno: po., 11. listopad 2019 21:35
Pro psaní komentářů se přihlaste