st., 10. prosinec 2014 11:55

Oříšky způsobily zpoždění letadla

 Korejské ministerstvo dopravy vyšetřuje případ, který není zrovna obvyklý. Viceprezidentka  aerolinek Korean Air se stala terčem veřejnosti poté, co kvůli špatně naservírovaným oříškům zpozdila start letadla. Na svou pozici rezignovala. 

 

Celý incident se odehrál 8.prosince na linkovém letu z New Yorku do Soulu. Heather Cho zareagovala nepřiměřenou reakcí na oříšky naservírované v plastovém sáčku namísto talířku. Posádce letadla, které se chystalo na ranveji ke vzletu, nařídila, aby se vrátilo k letištní hale. 

Vedoucí palubní posádky, která byla zodpovědná za údajně špatný servis, musela stroj opustit. Kvůli incidentu se let zpozdil o jedenáct minut. 

Korejská viceprezidentka uvedla, že způsob servírování oříšků byl v rozporu s předpisy společnosti. Její chování veřejnost natolik popudilo, že o něm informovala média po celém světě. 

Ministerstvo dopravy vyšetřuje, zda svým jednáním neporušila zákon o bezpečnosti letového provozu. Během letu totiž posádka má přijímat rozkazy pouze od kapitána letadla. 

„I když je viceprezidentkou společnosti, ve tu chvíli byla pasažérem. A tak se také měla chovat a mělo s ní být i tak zacházeno,“ citoval zpravodajský server BBC News oficiální vyjádření ministerstva.

Cho, která je dcerou šéfa společnosti Korean Air na svou funkci v úterý 9. prosince rezignovala. Cestujícím, kterým způsobila nepříjemnosti, se omluvila. Dopravce uvedl, že navzdory převzetí iniciativy, měla Cho podporu pilota. 

 

Zdroj: idnes.cz

Zobrazeno 1513 krát
Naposledy upraveno: pá., 12. prosinec 2014 02:46
Pro psaní komentářů se přihlaste