st., 2. březen 2016 00:10

Ostravský kněz přednášel v Olomouci nejen o vztazích a závislostech

Olomouc - Po úterní přednášce profesora Petra Osolsobě přijel ve středu 17. února olomouckým studentům přednášet kněz a psychoterapeut Lukáš Engelmann. Jeho přednášku na téma závislosti ve vztazích si přišlo poslechnout přes sto zájemců. Akci pořádalo Vysokoškolské katolické hnutí (VKH) Olomouc.

Povídání Lukáše Engelmanna tematicky doplnilo probíhající cyklus přednášek s názvem 3x o rodině s profesory, věnující se problematice vztahů mezi nejbližšími. Otec Lukáš se zaměřil především na rané fáze vztahů, které bývají mladým studentům a studentkám nejbližší, a předal jim své rady ohledně každodenního poznávání partnera.

Lukáš Engelmann se kromě kněžství věnuje také psychoterapii a přednáší při různých příležitostech. Pochází z nevěřící rodiny, ale vystudoval teologii v Olomouci, později také psychologii na Gregoriánské univerzitě v Římě. V současnosti působí jako farář v Ostravě-Třebovicích a externě vyučuje na Katolické teologické fakultě UK v Praze.

VKH Olomouc je nezisková studentská organizace pořádající volnočasové aktivity pro studenty olomouckých škol. Připravuje pro ně přednášky, besedy, workshopy, různé duchovní akce, výlety a akce kulturní či sportovní. Hlavním bodem programu organizace je pravidelná středeční mše svatá.

Zobrazeno 5098 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 17:23
Pro psaní komentářů se přihlaste