čt., 13. listopad 2014 11:48

Ostravské derby – drama až do konce

Po půl roce se opět odehrála bitva o Ostravu a říká se, že městské derby nemívá favorita.  V televizním utkání, které proběhlo v úterý, 11. listopadu, jsme se o tom mohli přesvědčit.  Deváté kolo Autocont extraligy, přineslo strhující zápas mezi týmy FBC ČPP Bystroň Group Ostrava a 1. SC Vítkovice Oxdog. Šťastnějším z ostravských týmů nakonec byly Vítkovice, které porazily FBC až v samostatných nájezdech.

V loňském roce se oba ostravské týmy o panování na pomyslném trůně florbalové Ostravy rovnoměrně podělily, když v první půlce sezony vyhrálo FBC a v druhé Vítkovice. Bude tomu tak i letos? To se dozvíme až po vánočních svátcích, kdy se odehraje odveta na domácím hřišti Vítkovic. Prozatím se vlády ujali florbalisté rytíře Vítka.

Už předem bylo jasné, že tento zápas bude lákadlo pro všechny florbalové příznivce. Vítkovice, úřadující mistři republiky se postavily proti mladému týmu FBC Ostrava, který se v posledních kolech odráží ode dna a začíná konečně sbírat body. Domácí derby vždy připraví úžasnou atmosféru a tak tomu bylo i nyní.

Na začátku zápasu se v ostravské ČPP Aréně předvedl mladý nadějný saxofonista Daniel Otisk a poté bylo vše připraveno na úvodní buly. Všichni diváci v hale s napětím sledovali, jestli Vítkovice utrží třetí porážku v řadě, nebo přijde další překvapivé vítězství FBC. To dokázalo porazit první družstvo tabulky, Mladou Boleslav.

Po úvodní buly mělo FBC problémy s rozehrávkou. Chyba Heczka ale přinesla první akci Ostravy a ve druhé minutě první branku zápasu vstřelil Petr Trulík. Radost ze vstřeleného gólu netrvala dlouho, během minuty zařídil srovnání stavu právě Heczko. Zbytek první třetiny měly převahu především Vítkovice, které se prosadily i gólově, kdy stav navýšili Lukáš Veltšmíd a Pavel Brus, skóre bylo 3:1 pro vítkovickou střídačku. Ve druhé třetině se ostravští hráči z nepovedeného úvodu oklepali a začali hrát mnohem aktivněji. To se vyplatilo, když po skvělém výhozu gólmana Laji, nahrával Šimík na Šimíčka, který skóroval. Třetí gól Ostravy přišel ke konci druhé třetiny v přesilové hře, kdy se trefil Marek Švajný. Do šaten se tedy šlo za vyrovnaného stavu. V závěrečné třetině se dlouhou dobu hrálo v pozvolném tempu, menší i větší šance se objevovaly na obou stranách. FBC nevyužilo přesilovou hru a až čtyři minuty před koncem se prosadil Juraj Kováč, díky kterému, Ostrava otočila stav utkání. Hráči 1.SC Vítkovic ale nic nevzdali a po minutě a půl bylo srovnáno. Třicet vteřin před koncem utkání přišly komplikace pro domácí mužstvo. Petr Křižánek byl vyloučen na 2+10 minut za nesportovní chování, domácí tak museli čelit obrovskému tlaku. Ten překonali a po závěrečném hvizdu za stavu 4:4 přišlo prodloužení.

V tom byly aktivnější Vítkovice, které měly tlak po celých pět minut. I přes to se jim nepodařilo vstřelit gól a zápas se přesunul až k samostatným nájezdům. V těch nakonec dominovali vítkovičtí hráči a po gólech Delonga a Hájka zvítězili 5:4.

„Vyrovnaný zápas, některé góly jsme obdrželi po zbytečných chybách. Škoda toho závěrečného vyrovnávacího. Děkujeme skvělým divákům,“ okomentoval po nájezdech zápas asistent trenéra Petr Skácel. (www.cfbu.cz) Po půl roce se opět odehrála bitva o Ostravu a říká se, že městské derby nemívá favorita. V televizním utkání, které proběhlo v úterý, 11. listopadu, jsme se o tom mohli přesvědčit. Deváté kolo Autocont extraligy, přineslo strhující zápas mezi týmy FBC ČPP Bystroň Group Ostrava a 1. SC Vítkovice Oxdog. Šťastnějším z ostravských týmů nakonec byly Vítkovice, které porazily FBC až v samostatných nájezdech.

 

Zdroj fotografie: www.fcbostrava.cz

Zobrazeno 1427 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:49
Pro psaní komentářů se přihlaste