po., 27. duben 2015 21:19

Pálení čarodějnic i letos na Korunní pevnůstce

V centru Olomouce bude ve čtvrtek hořet. Ohně se však nikdo bát nemusí, půjde totiž o tradiční pálení čarodějnic, které bude hostit Korunní pevnůstka. Událost, která k filipojakubské noci neodmyslitelně patří, doplní bohatý doprovodný program.

Že je pálení čarodějnic zábava pro malé, ale i velké potvrzuje vysokoškolská studentka Šárka Šmídová: „Na čarodějnice se určitě zajdu podívat. Kamarádka tam byla vloni a prý to bylo super.“

Korunní pevnůstku, kde se oheň rozhoří, spravuje spoluorganizátor akce, spolek Muzeum Olomoucké pevnosti. Nejedná se o žádnou premiéru. Událost pořádaná hlavně pro dospělé s dětmi zavítá do Olomouce už podruhé, přičemž od minulého roku nedošlo k žádným velkým změnám.

Program zůstává až na časové posunutí začátku akce stejný. Otevření areálu a zahájení mají organizátoři v plánu na čtvrtou hodinu odpolední. V úvodu zahrají dvě české a jedna československá popová skupina a děti dostanou prostor pro diskotéku v maskách. V sedm hodin je na programu zapálení velké vatry následované dalšími koncerty.

Program vyvrcholí v devět hodin, kdy se na obloze rozzáří ohňostroj doprovázený hudbou. Kromě hudebních kapel se představí také DJ a moderátoři Rádia Haná, kteří budou večerem v Korunní pevnůstce provázet.

Zobrazeno 1876 krát
Naposledy upraveno: čt., 30. duben 2015 15:07
Pro psaní komentářů se přihlaste