ne., 8. listopad 2015 21:29

Plzeň si spravila chuť po domácí prohře s Rapidem, v Ostravě deklasovala Baník 0:4

Ostrava – FC Baník Ostrava přivítal ve 13. Kole Synot ligy FC Viktorii Plzeň. Ačkoliv se oba soupeři pohybují na opačných koncích tabulky, ani jeden z týmů nenastupoval do nedělního utkání ve vyložené pohodě. Zatímco Viktoria Plzeň je po domácí prohře s Rapidem Vídeň na pokraji vyřazení z Evropské ligy, Baník se čtyřmi body paběrkuje na samotném dni tabulky domácí soutěže.

První půli začal lépe překvapivě domácí tým. Ve 13. minutě se k první šanci utkání dostal Mondek, bránu však jen těsně minul. Plzeň měla převahu ve statistice držení míče, do zakončení se ale vinou nepřesných přihrávek příliš nedostávala. To Ostravě se největší šance naskytla v 17. minutě, Davor Kukec ale z přímého kopu těsně minul branku. Plzeň si svou největší příležitost přichystala až v polovině prvního poločasu, kdy Kopic zblízka trefil míčem brankáře Pavlenku do obličeje a Kovařík z dorážky přestřelil prázdnou bránu.

Druhá půle byla ze strany hostujícího týmu diametrálně odlišná, Plzeň zrychlila tempo hry a Ostrava viditelně nestíhala. To se promítlo v 53. minutě, kdy Pavelka nešikovně vyrazil Kovaříkův centr na nohy Hořavy, který neměl problém uklidit míč do brány. Další gól vstřelil Holenda opět doklepnutím, tentokrát po střeleckém pokusu Hrošovského. V 73. Minutě vsítili gól také domácí, pro těsný ofsajd ovšem neplatil. Zbývající dva góly Plzně si vzali na starost dva střídající hráči. Nejdříve proměnil plzeňský protiútok Petržela po přihrávce Ďuriše, už po dvou minutách si ale oba hráči role vyměnili a Ďuriš z bezprostřední blízkosti skóroval.

Trenér Plzně Karel Krejčí byl s výsledkem zápasu samozřejmě spokojený. Jako nejdůležitější moment zápasu označil první gól utkání. „O poločasové přestávce jsem musel trochu zvýšit hlas. Nám v utkání pomohla první branka. Tento moment se ukázal být klíčový“, uvedl Krejčí pro klubové stránky Viktorie. Plzeň tak i přes potíže v první půli jasně vyhrála a v tabulce udržela druhé místo.

Zobrazeno 1630 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 17:17
Pro psaní komentářů se přihlaste