ne., 15. březen 2020 14:04

Pořad Peče celá země zná svého vítěze

Vítězka soutěže Peče celá země Petra Burianová Vítězka soutěže Peče celá země Petra Burianová Zdroj: Archiv České televize
Zámek Bon Repos – Česká televize odvysílala poslední díl soutěže amatérských pekařů a cukrářů. Historicky první vítězkou tohoto soutěžního pořadu se stala Petra Burianová. Právnička z jihu Moravy vynikala svými výkony už od prvního dílu. V tom posledním se její cukrářské dovednosti plně zúročily a právem si odnesla titul vítězky.

Pro většinu soutěžících byla po celou dobu soutěže oporou. I díky tomu se třiačtyřicetiletá Petra Burianová vysloužila vítězný titul. Spolu s ním získala 100 tisíc korun a také poukaz na kuchyňské výrobky ve stejné hodnotě. Její pekařské a cukrářské výrobky, ve kterých se nechává inspirovat lidovými tradicemi a folklórem ohromily nejenom porotu, ale především televizní diváky a také ostatní soupeře. „Naše vítězka podávala neskutečně konzistentní výkon. Ale to, co mě jako člověka zajímá více než dovednosti v pečení je, že Petra je nádherný člověk. Vždy se zachovala správně a férově. Pomáhala všem soupeřům, dělila se o recepty, dávala ingredience i rady,“ okomentoval Petřino vítězství porotce soutěže Josef Maršálek

Cyklus Peče celá země se drží licence britského pořadu The Great British Bake Off, který se na televizních obrazovkách poprvé objevil v roce 2010. Od té doby se v Británii, ale nyní i po celém světě drží rekordní sledovanost.

Po deset týdnů, se mezi sebou utkalo 12 nejlepší amatérských pekařů, kteří v každém z dílů předváděli své kulinářské dovednosti ve třech kolech. Nejprve je čekala osobní výzva, poté kreativní část, a nakonec výzva technická.
Natáčelo se v létě 2019 v prostorách zámeckého parku Bon Repos nedaleko Lysé nad Labem.
Role porotců se ujali uznávaní čeští cukráři – autorka mnoha kuchařek a oceňovaná cukrářka Mirka van Gils Slavíková a celosvětově uznávaný cukrář Josef Maršálek, který pekl dezerty mimo jiné pro britskou královskou rodinu.
V tuto chvíli již probíhají castingy na druhou sérii soutěže.

Zobrazeno 2320 krát
Naposledy upraveno: ne., 15. březen 2020 23:53
Pro psaní komentářů se přihlaste