čt., 27. listopad 2014 18:20

Portico zhypnotizují Olomouc

Olomouc - V Jazz Tibet Clubu zítra vystoupí britští Portico (dříve Portio Quartet). Londýnská nu-jazzová kapela sbírající od kritiků jednu pochvalnou hvězdičku za druhou přijíždí sice v osekané sestavě, zato ale s ochutnávkou jejich nadcházející desky.

 

Jejich aktuální turné se nese ve znamení testování nového materiálu k Living Fields. Nahrávka vyjde v březnu pod hlavičkou kultovního vydavatelství Ninja Tune a mluví se i o překvapivě popových hostech jako jsou Jamie Woon nebo Alt-J. Novinka se pokusí navázat na svého o dva roky staršího sourozence, slovy The Guardian desku, na které se Portico otevřeli současným, elektronickým vlivům, a jsou konečně naplno připravení lovit nové fanoušky.


Olomoucká zastávka bude navíc i jedna z prvních, kde se kapela představí v novém složení. Uskupení, které si mohlo ještě před necelým půlrokem říkat „Quartet“, se stalo v září po odchodu stávajícího člena Keira Vinea triem. „Je to vyloženě rozchod v dobrém, Keir se rozhodl pracovat na svých vlastních projektech," říká kapela. „Na našem hudebním nasazení to vůbec nic nemění.“


Ve svých skladbách si tito londýnští experimentátoři půjčují snad od všech myslitelných žánrů, a to od moderního jazzu, přes elektro až po skupinu Queen. Tato směsice žánrů spolu s muzikantskou pílí dostala Portico od pouličního hraní až na kandidátku prestižní Mercury Prize.


 

 

 

Zdroj perexové fotografie: Fabrice Bourgelle-Pyres

Zobrazeno 1557 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:49
Pro psaní komentářů se přihlaste