so., 25. listopad 2017 15:12

Poslední z Jediů, Hvězdné války míří do kin

Star Wars: poslední z Jediů Star Wars: poslední z Jediů Zdroj: Premiere Cinemas
Hollywood - Osmá epizoda filmu Star Wars s názvem Poslední z Jediů má několik týdnů do své premiéry a upozornila na sebe svým novým trailerem. Na snímek se můžeme těšit od 14. prosince.

Poslední z Jediů je předposlední epizoda vesmírné ságy z galaxie far far away". Můžeme se těšit nejen na poměrně nové tváře, které se objevily v minulém díle v obsazení Daisy Ridleyové a Adama Drivera, tedy Rey a Kylo Rena, ale také se můžeme těšit na hrdiny ságy původních" Hvězdných válek.

Kampaň nového filmu zatím byla velice minimalistická. Jde o jistý marketingový tah. Režisér a zároveň scénárista Hvězdných válek Rian Johnson, který se také mimo jiné podílel na seriálu Perníkový táta řekl, že existuje seznam tajných informací, a embargo platí i pro asijské upoutávky, ve kterých se toho prozrazuje mnohem více než v amerických upoutávkách. Hvězdné války uvažují opravdu jinak. Vypouštějí do světa malé střípky informací o příběhu, na které diváci hledají odpovědi. Nuže divák se má na co těšit, protože je zcela jisté, že bude odcházet z kina s rozpolcenými pocity.
Posledního dílu této vesmírné ságy se ujme režisér J. J. Abrams. Devátý díl půjde do kin v roce 2019.

Star Wars je je americká multimediální franšíza žánru space opera, jejíž hlavní částí je řada celovečerních filmů, vytvořená Georgem Lucasem. Odehrává se „Kdysi dávno v jedné předaleké galaxii...“
Franšíza vznikla v roce 1977 uvedením prvního filmu Star Wars: Epizoda IV – Nová naděje, který se stal celosvětovým popkulturním fenoménem. Série Star Wars zahrnuje produkty i v dalších mediálních oblastech, jako jsou romány, televizní seriály, videohry a komiksy, které společně významně rozšiřují celý fikční svět.
Původním distributorem filmů, které produkovala společnost Lucasfilm (vlastněná Lucasem), bylo studio 20th Century Fox. V roce 2012 byl Lucasfilm odkoupen mediálním konglomerátem The Walt Disney Company, pod jehož vedením začala vznikat. tzv. sequelová trilogie. Součástí obchodu se stal i převod práv na filmovou ságu.

Zobrazeno 2243 krát
Naposledy upraveno: ne., 26. listopad 2017 20:38
Pro psaní komentářů se přihlaste