čt., 24. říjen 2019 14:00

Posun času o víkendu ovlivní provoz vlaků

vlaky z Prahy hodinu počkají a pojedou už podle nového času vlaky z Prahy hodinu počkají a pojedou už podle nového času Zdroj: Dominik Rašek
Česká republika – Šest nočních dálkových vlaků Českých drah bude v noci ze soboty 26. na neděli 27. října kvůli časovému posunu uprostřed noci hodinu čekat na odjezd. Pokud by vlaky pokračovaly v jízdě, jely by po změně času o hodinu dřív.

Změna se týká také regionálních vlaků, které budou vyjíždět o půl třetí ráno z Prahy. Vlaky tzv. „nočního pražského rozjezdu“, tedy vlaky, které ve 2:30 ráno odjíždějí z pražského hlavního nádraží do všech důležitých směrů (do Kolína přes Český Brod i Nymburk, Berouna přes Rudnou u Prahy i Řevnice, do Kralup nad Vltavou, Mělníka, Kladna, Benešova u Prahy a Čerčan přes Vrané nad Vltavou), budou z metropole odjíždět už podle nového času. „Změna se netýká železničních spojení, které se před půl třetí ráno sjíždí na pražském hlavním nádraží, ty na své trase v souvislosti se změnou času nikde čekat nebudou,“ uvádí mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. 

Zobrazeno 1125 krát
Naposledy upraveno: ne., 27. říjen 2019 11:13
Pro psaní komentářů se přihlaste