čt., 31. leden 2019 17:27

Prezident Zeman přijal čínského velvyslance a dva představitele Huawei

Prezident vítá hosty z Číny Prezident vítá hosty z Číny Zdroj: https://www.echo24.cz/img/5c53216066b863405ee90972/500/260?_sig=_8npSAfPtFzHfsZ-cCSOGt2nTNeMqEzcdRuvpy4XUks
Praha - Prezident Miloš Zeman přijal ve čtvrtek 31. ledna na Pražském hradě velvyslance Čínské lidové republiky v České republice Zhang Jianmina, člena dozorčí rady a prezidenta Huawei pro evropský region Jamese Li a prezidenta Huawei Enterprise Business pro země střední a východní Evropy a Skandinávie Xi Penga. 

Jedním z témat tohoto setkání byla i nedávná kauza, kdy odborníci z oblasti informačních technologií přišli s tvrzením, že společnost Huawei údajně nedodržuje zásady ochrany soukromí a veškerá jejich zařízení moniturují. Tím pádem mají přehled o všech aktivitách svých zákazníků. Toto tvrzení Zeman ihned vyvracel a zmínil, že Huawei má v plánu v České republice vytvořit mobilní síť páté generace (5G). Zástupci při čtvrtečním setkání uvedli, že přísně dodržují veškeré zásady týkající se kybernetické bezpečnosti. 

Dalším tématem byla i prezidentova cesta do Číny, která má proběhnout v dubnu letošního roku. Při této návštěvě plánuje navštívit i generálního ředitele Huawei.

„Zástupci společnosti Huawei informovali prezidenta republiky o současném stavu investičních aktivit a dalších plánech do budoucna,“ uvedl mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Ten také veškeré informace o schůzce sdílel na svém twitterovém účtu.

Zobrazeno 1493 krát
Naposledy upraveno: so., 2. únor 2019 01:03
Pro psaní komentářů se přihlaste