ne., 30. listopad 2014 18:24

Prezident Zeman zavítá do Blanska

Blansko - První pondělí v prosinci navštíví Blanensko prezident Miloš Zeman. Mimo Blanska navštíví také Boskovice a Černou Horu. Jižní Moravu loni již prezident navštívil, ale tento region byl jediný, kam se nepodíval, a právě proto se letos rozhodl přijet. Během návštěvy zavítá do významných podniků v okolí a setká se s občany.

Jako první navštíví známou strojírenskou firmu ČKD Blansko, kde se setká s vedením i zaměstnanci. Podle mluvčí firmy zde dostane jako dárek malý model Kaplanovy turbíny. Po setkání s představiteli města se prezident sejde s obyvateli na náměstí Republiky. Pokud bude nepříznivé počasí, uskuteční se setkání v blanenském kině. „Pro pana prezidenta máme připravené drobné a regionálně zaměřené dárky," uvedl Jiří Kučera z kanceláře tajemníka blanenské radnice pro Blanenský deník. Jedním z nich bude talíř vyrobený z blanenské umělecké litiny," dodal.

 

Ve středu čeká prezidenta návštěva Boskovic. Zde se setká s představiteli radnice, navštíví dětskou léčebnu a prohlédne si firmu LANIK, která vyrábí a prodává pěnové a keramické filtry. Nejprve ho přivítá vedení a poté i zaměstnanci firmy. Místní program naplánovala prezidentská kancelář. Odpoledne se hlava státu stejně jako v Blansku setká s veřejností, a to na Masarykově náměstí. Starostka města Hana Nedomová by s ním ráda mluvila mimo jiné i o plánované stavbě rychlostní silnice R43 a boskovické spojce.

 

 

Zdroj perexové fotografie: DENÍK/Attila Racek

Zobrazeno 1445 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:49
Pro psaní komentářů se přihlaste