po., 8. prosinec 2014 01:47

První den florbalového šampionátu nepřinesl žádná překvapení

Gothenburg - Prvními zápasy se v sobotu 6. prosince rozehrálo Mistrovství světa ve florbale mužů, které se koná ve Švédsku. V úvodním hracím dni se představili hned tři favorité na medaili. Kromě domácích Švédů rozehráli turnaj také Finové a reprezentanti České republiky.

 

Týmy Švédska i Finska si se svými soupeři poradili vcelku jednoznačně. Finové zdolali Němce v poměru 9:2 a obhájci zlata ze Švédska porazili Lotyše vysoko 11:2. Jediným překvapením v tomto zápase byla poslední třetina, kdy Lotyši dokázali ubránit Švédy a ani jednou neinkasovali. Naši florbalisté se v duelu s Norskem radovali z těsné výhry, když ve vyrovnaném zápase nakonec zvítězili 7:6. Češi soupeřům odskočili už v první třetině, avšak Norové stačili vždycky snížit. Podobný scénář se opakoval během celého zápasu. "Výhra je super, ale pocit ze zápasu je o něco horší. Zahráli jsme dobrý zápas, ale ten konec nebyl pod naší kontrolou. Musíme se zlepšit," uvedl pro server českýflorbal.cz kapitán Jan Jelínek.

Svou premiéru na turnaji mají za sebou také Slováci, které z pozice asistenta trenéra vede český trenér Petr Koutný. Naši východní sousedé se ve svém prvním zápase utkali s výběrem Japonska. Slováci měli v průběhu zápasu územní převahu, avšak asijský soupeř hrozil z brejků. Ale nakonec díky dobré třetí třetině Slováci vybojovali vítězství 9:4. V dalších duelech si ještě Austrálie poradila s Ruskem 11:9 a Kanada podlehla Dánsku 2:7.

Turnaj pokračuje dalšími souboji ve skupinách a následným play off. Českou reprezentaci čeká po volné neděli další skupinový zápas hned v pondělí v 15:45. Kdy se utká s dalším aspirantem na medaili, Švýcarskem.

 

Zdroj fotografie: www.floorball.org    

 

Zobrazeno 1421 krát
Naposledy upraveno: po., 8. prosinec 2014 13:45
Pro psaní komentářů se přihlaste