po., 27. duben 2015 22:32

První den Prague Open začal pro Češky dobře. Postoupily Allertová i Siniaková

Praha – První hrací den ženského tenisového turnaje J&T Banka Prague Open, který se koná v pražské Stromovce, se zadařilo dvěma českým nadějím. Do druhého kola postoupily Denisa Allertová a Kateřina Siniaková.

Dvaadvacetiletá Allertová dostala od pořadatelů turnaje divokou kartu a dokonale ji využila. V prvním kole narazila na Američanku Coco Vandewegheovou, aktuálně 37. hráčku žebříčku WTA. Allertová, která v žebříčku patří až do druhé stovky, vyhrála poměrně jasně 6-4 6-1.

„Na začátku jsem byla trochu nervózní. Přišla maminka, babička, přátelé, ale jejich podpora mi nakonec hodně pomohla. Jsem moc ráda, že jsem postoupila přes tak dobrou hráčku. Bylo to těžké až do posledního míče, protože jsem si všechno musela uhrát sama,“ přiznala své počáteční rozpaky mladá tenistka. „Jsem spokojená, hrála jsem dobře. Pochválila bych se dnes hlavně za servis. Každý takový zápas mě posouvá dál,“ dodala. Právě servis rozhodoval. Zatímco Češce vycházel, Vandewegheovou častokrát zrazoval. Výsledkem byla pouhá tři esa a šest dvojchyb. Ve druhém kole Allertová narazí na Francouzku Alize Cornetovou, pátou nasazenou na turnaji.

Postup slaví i druhá Češka, která byla hned v první den turnaje v akci. Teprve osmnáctiletá Kateřina Siniaková si připsala skalp Rumunky Iriny Beguové, kterou porazila 6-3 6-3. Siniaková zaskočila 33. hráčku na okruhu a šestou nasazenou na turnaji hodně agresivní hrou, jež přinesla kýžené ovoce.

„Jsem určitě spokojená a taky ráda, že mi to tady konečně vyšlo. Loňské turnaje přece jen nebyly takové, jak bych chtěla. Dnes jsem bojovala o každý míč a věděla jsem, že na ni mám. Dala jsem do toho všechno a vyšlo to. Nervózní jsem trochu byla, hlavně před zápasem. Ale doma hraju ráda, protože vím, že mě publikum podpoří. V příštím kole budu zase bojovat a semifinále by tu nebylo špatné. Na konci roku bych chtěla skončit v padesátce,“ odkrývá své nejbližší cíle Siniaková.

Jestli se 76. hráčka světa opravdu chce dostat do semifinále, musí nejprve ve druhém kole porazit Slovinku Polonu Hercogovou. Co se týká dalších českých zástupkyň na domácím turnaji, v úterý do bojů poprvé zasáhnou také Karolína Plíšková, Barbora Strýcová, Lucie Hradecká, Klára Koukalová a Lucie Šafářová s Terezou Smítkovou. Poslední dvě jmenované svedl los proti sobě.

citaceí jtbopen.cz

foto: isport.blesk.cz

 

Zobrazeno 1788 krát
Naposledy upraveno: út., 28. duben 2015 10:14
Pro psaní komentářů se přihlaste