pá., 24. březen 2017 22:37

První ryze česká whisky se vyrábí v Třebíči

První ryze česká whisky se na trh dostane už letos První ryze česká whisky se na trh dostane už letos Zdroj: Trebitsch old town distillery
Třebíč – Židovské město zná většina lidí právě díky jeho architektuře. Málokdo už ale ví, že právě zde se nachází první česká firma, která vyrábí vlastní whisky.

 Česká whisky se na trhu objeví na jaře 2017. Do té doby bude zrát v dubových sudech. Právě tento proces nejde nijak urychlit ani nahradit. Po třech letech firma Česká whisky přichází s první whisky. O tom, že se jedná o kvalitní destilát, svědčí i to, že whisky získala první ocenění, a to rovnou v anglickém Birminghamu.

 V nabídce firmy zákazníci najdou od klasických Single Malt whisky přes whisky vyrobené z netradičních surovin až po vlastní Moravskou Brandy. Právě Brandy La Moravia, které v sudu zrálo šest let, je charakteristické svou komplexní chutí s náznakem švestek, sušeného ovoce, exotického dřeva, vanilky a tabáku. Další whisky se převážně vyrábí dle skotského vzoru, tedy jedno druhové sladové s rašelinou z nakuřovaného sladu. Při výrobě z netradičních surovin firma používá převážně kukuřici nebo žito.

Whisky je zatím možné ochutnat pouze ve Znojmě

Českou whisky lze zatím ochutnat na jediném místě v České republice a to v restauraci Brandy La Moravia. Podnik nyní plánuje whisky bar přímo v sídle společnosti v Třebíči. Pro tento účel rekonstruují rozsáhlé prostory historického židovského domu. Právě v tomto baru bude možné přímo ochutnat veškeré produkty včetně těch speciálních, jako například čerstvě vypálených whisky. Součástí baru bude také daňový sklad, kde návštěvníci uvidí, jak zraje česká whisky. Otevření baru plánuje vedení na jaro 2017.

            

Zobrazeno 2465 krát
Naposledy upraveno: so., 25. březen 2017 10:25
Pro psaní komentářů se přihlaste