so., 26. květen 2012 20:14

RefuFest 2012: Seznamte se – bez předsudků

Chcete-li poznat jiné kultury, jejich zvyky a obyčeje, pak byste měli zavítat na 7. ročník RefuFestu, který pořádá o. s. InBáze Berkat v sobotu 2. června od 12 do 22 hodin na Střeleckém ostrově v Praze.

Cílem RefuFestu je poukázat na otázky integrace cizinců do české společnosti a odbourat předsudky, které zde vznikly.Česká republika se stává více a více multikulturní společnost, a proto bychom našim návštěvníkům rádi zprostředkovali možnost seznámit se se svými možnými budoucími sousedy, kamarády, spolužáky a spolupracovníky“, říká Lenka Pešková, jedna z hlavních organizátorek. A její kolegyně Tereza Weissová dodává: RefuFest nám dává možnost nahlédnout za stereotypy, které byly společností zavedeny, a společně tak oslavit to, co nám různorodost nabízí.“


Festival RefuFest zprostředkovává setkání lidí ze všech koutů světa. Máte možnost blíže poznat jiné kultury díky tradiční hudbě, tanci, divadlu či gastronomii. Program slibuje workshopy a informační stánky, kde se návštěvníci dozví více o zemích třetího světa. Dále ochutnávky tradičních pokrmů či výstavy. Zájemci si také mohou vyzkoušet,  jaké to je, nosit burku či moravský kroj.


Vystoupí kapely All Star Refjudží (kapela, jejíž členové pochází z USA, Česka, Číny, Švýcarska, Sýrie a Gruzie), romští Benga Show nebo JazzBalk (mezinárodní seskupení hrající balkánskou muziku v jazzových aranžích) a mnoho dalších.


Součástí festivalu bude výstava fotografií českého fotografa Jindřicha Streita s názvem Jsme ze stejné planety“. Výstava představuje příběhy třiceti cizinců, kteří se rozhodli žít v České republice. Nastiňuje jejich motivace, problémy i radosti.



Vstupné na festival je zdarma.


Více informací o festivalu naleznete na www.refufest.cz

 

Zobrazeno 2457 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:43
Pro psaní komentářů se přihlaste