út., 17. březen 2020 16:56

#rouskyvsem obletěl přes noc celou zemi

"Nasaď si roušku, zachráníš život." takové je heslo webové stránky rouskyvsem.cz "Nasaď si roušku, zachráníš život." takové je heslo webové stránky rouskyvsem.cz Zdroj: https://www.rouskyvsem.cz/
Česká republika – Nedostatek roušek a respirátorů silně pocítili snad všichni Češi. Tato nezáviděníhodná situace však mnoho občanů semkla. Lidé si totiž uvědomili, jak potřebné tyto pomůcky jsou a začali je masově využívat. Tak vznikl hashtag #rouskyvsem, ke kterému se hlásí domácí kutilové, politici i influenceři a následně i webová stránka rouskyvsem.cz.

„Nosit roušku není směšné. Je to ohleduplné k okolí a to nejmenší, co může každý z nás udělat. #rouskyvsem,“ hlásá na svém instagramovém profilu poslanec za TOP 09 Dominik Feri. Na konkrétním příspěvku nasbíral již přes 15 000 lajků a nutnosti dodržování bezpečnostních opatření se ve svých příspěvcích věnuje často.

Ani známý youtuber Karel Kovář (Kovy) nezůstal pozadu a přidává se k sílícímu, a především důležitému trendu. „Tak až v ní (roušce) příště někoho uvidíte, jediný pocit, který byste měli cítit, je vděčnost. Jedná se o zodpovědného člověka, kterému není zdraví jeho okolí – ani vás – lhostejné,“ vyjadřuje se Kovář na sociálních sítích.

Nezahálela ani bývalá první dáma Dagmar Havlová, která se s přáteli a dobrovolníky snaží vyrobit co nejvíc roušek pro nemocnice, kde je zdravotnického materiálu nedostatek. I populární česká zpěvačka Lucie Bílá přiložila ruku k dílu a doma šije roušky pro kladenskou nemocnici. Původně se totiž vyučila jako dámská krejčová a ráda si před tiskem dělá legraci z toho, že se jí teď její původní zaměření hodí.

Nemalou pomoc České republice však zajistil nejbohatší Čech a majitel společnosti PPF Petr Kellner. Ten již minulý týden zorganizoval dovoz 20 000 roušek pro české nemocnice. Nyní se jeho firma rozhodla České republice věnovat 120 tun zdravotnického materiálu.

I když je současná situace v Česku obtížná a dostupnost tolik potřebných pomůcek problematická, na sociálních sítích můžeme pozorovat spolupráci takřka celého národa. Ten se totiž začal řídit populárním heslem „Moje rouška chrání tebe, tvoje rouška chrání mě.“

Zobrazeno 1157 krát
Naposledy upraveno: út., 17. březen 2020 17:43

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste