út., 7. květen 2013 23:29

Rusko vyřídilo USA 5:3

V Hartwall Aréně se dnes odehrál zápas Helsinské skupiny. Proti sobě se postavili silní soupeři. Rusko se utkalo s USA, vzájemná bitva skončila výsledkem 5:3. Opravdu bylo na co se dívat. Hned v úvodu byla jasně zřetelná převaha mladého Ruského týmu pod taktovkou Zinetula Biljaletdinova.

První gól vstřelila ruská sborná v čase po 5. minutě hry, když jim rozhodčí ponechal výhodu a Leblank nechtěně špičkou hole přizvedl kotouč, který doplachtil až do sítě. Gól rozhodší připsali Bělovovi za asistence Děnisova a Anisimova. Další gól uvízl v síti Rusů díky Stastnemu, kterému se podařilo puk protlačit až za brankovou čáru.

V druhé polovině první třetiny si šel odsedět trest na dvě minuty za držení obránce Fjodor Tjutin. V protiakci se málem prosadili Rusové ve svém vlastním oslabení. Američané nakonec přesilovou hru využili a navýšili skóre na 1:2 střelou Stastneho. Kovalčuk brzy překvapil svou střelou od modré čáry a Bishop nestačil rychle zareagovat.

Druhá třetina se odehrávala ve stejném tempu jako první. Johnson střelit tyčku, ovšem puk se odrazil ven. V 28. minutě skóroval Matt Hunwick střelou od modré a poslal svůj tým opět do vedení. Rusové srovnali v 32. minutě díky nastavené hole Alexeje Těreščenka za asistence Sergeje Mozjakina. Padla další tyčka a zápas nabral fantastické tempo. Po druhé třetině byl opět nerozhodný stav 3:3.

První dvě třetiny hráli oba týmy aktivně, avšak ve třetí třetině kontrolovali hru a nepouštěli se příliš do nebezpečných akcí. Po mele, která ohrožovala americký brankový prostor se Jevgeniji Medvěděvovi podařilo protlačit kotouč pod Bishopovi betony. Danny Kristo se nechává vyloučit pět minut před koncem zápasu, čímž poskytuje prostor pro Alexandra Radulova, který využívá přesilovou hru a ukázkově zavěšuje kotouč do prázdné brány pod víko. Ke konci zápasu posílá trenér Spojených států na led šest hráčů, avšak ani jim se nepodaří změnit vývoj zápasu. Rusům se tak naskýtají tři šance trefit prázdnou bránu, ale od červené čáry se jim to nepodařilo. Rusové si tedy potvrdili své prvenství na turnaji konečným výsledkem 5:3.

Zobrazeno 2067 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:45
Pro psaní komentářů se přihlaste