pá., 30. říjen 2015 00:25

Šamanské rytmy v Jazz Tibet clubu

Olomouc – Čtvrteční program v olomouckém Jazz Tibet clubu patřil slovenské skupině Longital. Ta zde vystoupila v rámci svého turné k desce A to je všetko?. Parta hudebníků z Bratislavy pohybující se na alternativní scéně vystoupila v moravské metropoli už nespočetkrát, ovšem nutno dodat, že právě v Olomouci proběhlo jejich vůbec první vystoupení v České Republice. „My jsme vlastně před deseti lety startovali na české půdě právě tady v Olomouci. Teprve potom nás začali zvát i jinde po česku,“ svěřil se jeden z členů Daniel Salontay.

Trojice Daniel Salontay (kytara), Shina Salontay (baskytara) a Marián Slávka (bicí, klavír) bavili malé publikum v komorní atmosféře svou specificky dynamickou hudbou. V průběhu večera zazněly zejména hity z nejnovějšího alba ale i starší písně. „Jsem na nich poprvé. Moc jsem je předtím neznal, ale jsem nadšený. Zavedla mě sem zvědavost a jsem opravdu šťastný,“ řekl osmatřicetiletý Aleš Kratochvíl.

Skupina za patnáct let fungování nahrála sedm desek a má za sebou hraní v několika zahraničních krajinách včetně Spojených států či Kanady. „Máme v plánu dojet turné k albu A to je všetko?, a taktéž plánujeme vydání alba výběru některých našich písní se smyčcovým orchestrem,“ prozrazuje Daniel Salontay o dalších plánech skupiny.

Zobrazeno 1638 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:14
Pro psaní komentářů se přihlaste