po., 11. listopad 2019 22:52

Šest gólů v poslední třetině a velký obrat. Olomoučtí univerzitní hokejisté po skvělém výkonu porazili Ostravu

Chvílemi stav zápasu vypadal beznadějně Chvílemi stav zápasu vypadal beznadějně Zdroj: HC UP Olomouc
Uničov - K sedmému zápasu sezóny nastoupili v pondělí 11. listopadu hokejisté reprezentující Univerzitu Palackého v Olomouci. Osmým kolem tak Hanáci vstoupili do druhé třetiny základní části a stejně jako v prvním zápase sezóny dokázali hráče dvou ostravských univerzit spojené do týmu BO Ostrava porazit, tentokrát se však vítězství nerodilo vůbec jednoduše a o výsledku 9:6 ve prospěch domácích tak rozhodla až divoká třetí třetina.

Ještě před úvodním buly se hokejisté obou týmů společně vyfotografovali ve středovém kruhu a vyjádřili svými kníry podporu charitativní akci Movember, za což je diváci usedající na svá místa odměnili prvním potleskem.

Utkání začalo ve vysokém tempu, jak je v univerzitní lize zvykem a diváci na první gól nečekali dlouho. Hned ve čtvrté minutě si domácí obránci špatně rozebrali hráče ve vlastním obranném pásmu a Gelnar tak otevřel skóre gólem do prázdné brány. K nelibosti všech fanoušků Olomouce přišel takřka vzápětí druhý gól hostujících, kdy se trefil Adam Kropka po krásné přihrávce Richráře. Když už se podařilo domácím borcům v deváté minutě snížit zásluhou Rimmela, jejich naděje hned v dalším střídáním střelou z mezikruží opět zmrazil Krištof Fejko. Do šaten se tak šlo za pro domácí nepříznivého stavu 1:3

I do druhé třetiny vstoupili hokejisté z Olomouce mizerně a jejich chladný výkon byl potrestán dvěma brankami hostujících, kdy se ještě do půle zápasu stihli trefit postupně Smrčka a Moravčík. Na světelné tabuli svítil stav 1:5, domácí byli viditelně zaraženi a vývoj utkání pro ně nebyl vůbec růžový. Druhá polovina ale nakonec patřila domácím. V 32. minutě snížil na 2:5 šumperský sniper Müller a za necelých 20 vteřin se borci z Olomouce mohli radovat znovu, tentokrát procpal kotouč za záda hostujícího brankáře Dušan Kerda. Do konce druhé třetiny bylo k vidění ještě několik šancí, zejména na straně domácích, kteří se zásluhou dvou slepených gólů dostali do varu a snažili se do sirény ještě snížit. To se nepovedlo a šlo se do kabin za stavu 3:5.

I závěrečnou část začali lépe Ostravští, kteří zásluhou druhého gólu Fejka opět odskočili na tříbrankový rozdíl. To však bylo z jejich strany vše. Velký obrat nemohl nastartovat nikdo jiný než kapitán a vůdce bílo-modrých Dominik Hajšman, který krásnou střelou k tyči zakončil secvičený signál a prolomil tak osm kol trvající půst. K němu se po několika minutách téměř nepřetržitého tlaku přidali střelci Cach a Müller a rázem bylo vyrovnáno. Domácí byli při chuti a svou druhou brankou v utkání jejich sílu potvrdil opět kapitán Hajšman a poslal HC UP poprvé v zápase do vedení. Snahu o závěrečný nápor hostů utnul v 58. minutě čtvrtý z dvougólových střelců večera Dominik Cach. Dvacet vteřin do závěrečné sirény ještě upravil skóre na závěrečných 9:6 obránce Dominik Dubovči.

Tím byl obrat dokonán a tým Univerzity Palackého tak přidal další výhru k dosavadním čtyřem a s poměrně pohodlným náskokem na čtvrté České Budějovice obývá 4. příčku tabulky. Už v sobotu ale můžou borci v bílo-modrých dresech své bodové konto navýšit v Brně, kam míří k dohrávce utkání s Cavaliers Brno. Ti museli odložit několik domácích zápasů v úvodu sezóny kvůli rekonstrukci stadionu.

Zobrazeno 896 krát
Naposledy upraveno: čt., 14. listopad 2019 21:34
Pro psaní komentářů se přihlaste