ne., 5. březen 2017 17:20

Školní časopisy na ostří nože

Logo celostátní soutěže Logo celostátní soutěže Zdroj: Facebook neziskové organizace Školní časopis roku
Česká republika - Jak tomu již bývalo v předchozích letech, tak i tento rok se uskuteční celostátní soutěž s názvem „Školní časopis roku“. Letos se toto klání bude konat již po jedenácté v řadě. Zapojit se mohou nejen tištěné časopisy a noviny, ale i ty, které mají online podobu. Soutěž je přístupná i redakcím žáků, které nepůsobí přímo na půdě školy, ale například na půdě domova dětí a mládeže, nebo oddílu.

Soutěž je postupová, tedy nejlepší časopisy zjednotlivých krajů mají možnost postoupit do kola celostátního. Na krajských úrovních se bude soupeřit už nyní. Kritéria jsou jasná. Do 10. dubna poslat na příslušný krajský institut přihlášku, plus dvě libovolná čísla časopisu, za školní rok 2016/2017. Pak už stačí jen čekat na výsledek.

Do celostátního kola postoupí z každého kraje maximálně dva časopisy z každé kategorie. A o jaké kategorie se jedná? Dohromady jich je sedm, a to I. stupeň, I + II. stupeň, II. stupeň, II.stupeň + střední školy, střední školy, webové stránky a oddílové časopisy. Soutěžit se dá i v jiných kategoriích, a to titulní strana, grafika, a nebo obsah časopisu.

Zobrazeno 2209 krát
Naposledy upraveno: ne., 5. březen 2017 22:51
Pro psaní komentářů se přihlaste