pá., 28. listopad 2014 17:50

Skvělá kvalifikace katapultovala reprezentaci o pět příček

Česká fotbalová reprezentace prožívá úspěšné období. Podzimní výkony v kvalifikaci na EURO 2016 přinesly týmu posun v žebříčku národů FIFA.  Tým trenéra Pavla Vrby se nyní pohybuje na sedmnácté příčce mezi Alžírskem a Kostarikou. A dokazuje, že se po příchodu nového vedení do týmu opět vrátil klid a pohoda.

 

Nad očekávání skvělé podzimní výsledky, kdy si Češi postupně poradili s Nizozemskem, Tureckem a Kazachstánem či poslední listopadová výhra nad Islandem v poměru 2:1, přispěly k tomu, že se český výběr posunul o několik příček na žebříčku FIFA. Konkrétně na sedmnácté místo. Tým se lvem na prsou se během letošního podzimu posunul o osmnáct příček, když se ještě na konci srpna pohyboval na pětatřicátém místě.


V první dvacítce je reprezentace po dlouhých pěti letech. Naposledy patřil tým k nejlepším dvaceti v říjnu 2009, když byl na patnáctém místě. Vůbec nejlepšího umístění dostáhl v rozmezí let 2005 až 2006, kdy se dostal dokonce až na druhé místo hned za Brazílii.


 

Češi však nejsou jediní „skokani“ v žebříčku. Během podzimu se díky rovněž skvělé kvalifikaci posunuli o rovných třiadvacet míst Slováci. Ti se pohybují jen o čtyři příčky pod českými fotbalisty. Pořadí týmů vedou suverénně Němci, které následují fotbalisté Argentiny a Kolumbie. Zajímavá je situace dlouhodobých lídrů ze Španělska. Ti momentálně figurují kvůli nevydařenému mistroství světa až na devátém místě.  Žebříček uzavírají „fotbaloví trpaslíci“ jako Bhútán, Anguilla či Cookovy ostrovy.

 

 

 

Zdroj perexové fotografie: Oficiální facebooková stránka České fotbalové reprezentace

Zobrazeno 1377 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:49
Pro psaní komentářů se přihlaste