ne., 12. březen 2017 20:38

Slavia potvrdila formu, brankou v závěru porazila Teplice

Nástup hráčů před zápasem Nástup hráčů před zápasem Zdroj: oficiální Facebook SK Slavia Praha
Praha – Fotbalisté Slávie potvrdili formu a natáhli výherní šňůru již na sedm zápasů. V rámci dvacátého kola se na domácím stadionu utkali s momentálně sedmým týmem tabulky, Teplicemi. Slávie do tohoto zápasu vstupovala v roli jasného favorita, dopředu je tlačilo více než patnáct tisíc diváků v čele s plnou Tribunou Sever.  

Slávie začala v zápase aktivněji, když se v páté minutě dostal do šance Škoda, ten však hlavičkoval nad bránu. Ve 25. minutě poslal slávistický Sýkora míč nepřesně až na teplického Červenku, který se ocitl úplně sám před brankářem Pavlenkou, šance se však nepochopitelně zalekl a netrefil bránu. O třicet sekund později se vyplnilo známé fotbalové pořekadlo, nedáš – dostaneš. Mešanovič trefil břevno, míč se však odrazil přesně na kopačky Milana Škody a ten pohotově doklepl míč do prázdné brány. Teplice však rychle odpověděly, ve třicáté minutě se po skvělém centru Kroba dostal k hlavičce Fillo a ten přesnou hlavičkou k tyči překonal brankáře Pavlenku. Ve 35. minutě mohla Slávie strhnout vedení zpět na svou stranu, Škoda však na přihrávku Mešanoviče těsně nedosáhl. Do konce poločasu se již nic zajímavého nestalo a šlo se do kabin za nerozhodného stavu 1:1.

V padesáté minutě přežila Slávie vlastní smrt, když Krob z metru netrefil prázdnou bránu. S šancemi to v tomto zápase bylo jako na horské dráze, nahoru a dolů. V 53. minutě na brankové čáře vychytal Škodovu hlavičku Chudý. Slávie přece jen dokázala stáhnout zápas zpět na svou stranu. Po volném kopu Sýkory nešťastně tečoval míč teplický Vaněček a Slávie se ujala vedení 2:1. Na tuto branku již hráči Teplic nedokázali zareagovat a Slávie oslavila sedmou výhru v řadě. 

Zobrazeno 2116 krát
Naposledy upraveno: st., 15. březen 2017 10:56
Pro psaní komentářů se přihlaste