čt., 3. březen 2016 23:21

Slavná pětice vokalistů navštíví Prahu

Praha - Už podruhé se v České republice představí americká a capella pěti vokalistů Pentatonix. Texaské seskupení koncertovalo v Praze už v roce 2014 a lístky se rychle vyprodaly. V rámci svého světového turné zazpívají 9. června v pražském Foru Karlín. Jako speciální host s nimi vystoupí Us The Duo.

Pětici členů vokální skupiny Pentatonix tvoří čtyři muži a jedna žena. Jsou to tenorista Scott Hoying, Mitch Grassi, který díky svému velkému rozsahu zpívá soprán, alt i tenor, dále basista Avi Kaplan, Kevin Olusola, který ovládá beatbox a v některých skladbách hraje na violoncello, a něžné pohlaví zastupuje se svým contra-altem Kirstie Maldonado.

Zpěváci spolu zpívají už od školy, jako Pentatonix se jim podařilo prorazit v roce 2011. Zpočátku tvořily jejich repertoár a capella cover verze oblíbených hitů, například Radioactive od Imagine Dragons nebo Can't hold us od rapera, který si říká Macklemore. Dnes se zaměřují zejména na popové skladby, které si předělávají do specifické úpravy. Kromě převzaté tvorby skládají i vlastní písně.

O stoupající popularitě skupiny svědčí i několik získaných ocenění. V roce 2013 a 2015 vyhrála Youtube Music Awards, v roce 2014 ocenění Streamy Awards a v posledních dvou letech cenu Grammy v kategorii A capella. Na kontě má skupina již sedm alb, včetně speciální vánoční desky That's Christmas to Me. Její zatím poslední album vyšlo minulý rok pod názvem Pentatonix Deluxe.

Zobrazeno 2359 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 17:26

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste