út., 7. březen 2017 21:59

Horkýže slíže slaví. Kuko, Sabotér, Vandal a Doktor procestují celé Česko

Slovenská kapela oslaví výročí velkou tour. Slovenská kapela oslaví výročí velkou tour. Zdroj: Facebook kapely Horkýže slíže
Oblíbená slovenská kapela Horkýže slíže slaví 25 let na hudební scéně. A jak jinak to velkolepě oslavit, než velkým několikaměsíčním turné po všech zákoutích České republiky. Turné je v plném proudu, a kapela se může pyšnit tím, že na většině koncertů je beznadějně vyprodáno, dokonce dvakrát po sobě v pražské Lucerně. Tato rocková partička zavítá i do Olomouce, a to ve středu 29. března. I zde už je bohužel delší dobu o lístky nouze.

Slovenská skvadra se rozhodla obdarovat svým fenomenálním výstupem nejen velká města, jako je již zmiňovaná Praha, Olomouc nebo Brno. Zavítají i do menších zákoutí České republiky jakými jsou třeba Rychnov nad Kněžnou na východě Čech nebo Letovice v Jihomoravském kraji. Tak procestují celou republikou, kde na jejich vystoupení čekají fanoušci celkem na pětadvaceti plánovaných jarních klubových vystoupeních. Na podzim je čeká taktéž pětadvacet koncertů, tentokrát po kulturních domech a sportovních halách.

Graficky nás inspirovaly staré videohry z dob našich začátků. Toto téma bude součástí koncertů i proma,“ říká Dr. Juro Štefánik, který s myšlenkou propojení minulosti a současnosti přišel a dohlíží na realizaci. „Graficky nás inspirovaly staré videohry zdob našich začátků“. Toto téma bude součástí koncertů i proma“, říká Dr. Juro Štefánik,který s myšlenkou propojení minulosti a současnosti přišel a dohlíží na realizaci

Vznik slovenské hudební skupiny sahá do roku 1992, konkrétně  do dne 4. listopadu. Uskupení, které vzniklo v Nitře se skládá ze čtyř členů, kteří si přezdívkami říkají Kuko, Sabotér, Vandal a Doktor. Jejich vystoupení jsou specifická tím, že jsou velmi výstřední a „šialené“. To platí i pro jejich texty písní. Tito blázniví hoši za svou chytlavou rockovou/punkrockovou muziku získali dvakrát platinovou desku. Odehráli přes dva tisíce koncertů, vydali patnáct alb a získali od příznivců přes sto milionů zhlédnutí na YouTube. Za léta existence rozhodně nepřestali nudit, naopak mají stále chytlavější melodie a „silný refrén jak hovado“. O koncertech nikdy nic neprozrazují dopředu, takže mohou překvapit opravdu čímkoliv.

Zobrazeno 2179 krát
Naposledy upraveno: po., 13. březen 2017 06:10
Pro psaní komentářů se přihlaste