st., 9. prosinec 2020 17:41

Soutěž Pokoje letos probíhá ve stay home formátu

Letos soutěžící tvořili ve vlastních místnostech Letos soutěžící tvořili ve vlastních místnostech Zdroj: prehlidkapokoje.cz
Soutěž pro vysokoškolské studenty uměleckých škol Pokoje letos kvůli pandemii probíhá online formou, proto ročník 2020 nese název Stay home edition. Účastníci soutěže tak poprvé místo předělávání místností v opuštěných domech v Praze použili své vlastní pokoje. 

Pokoje je kombinací tří pilířů, tedy architektury, volného umění a designu. Probíhá již od roku 2013, tento rok ale poprvé netradičně. 

„Pokoje? To je takový to, jak studenti umění každej rok předělávali místnosti v opuštěnejch barácích po Praze, ne? Hm, blbý no… To asi tenhle rok zrušili, co? Nezrušili. Pouze jsme od základu změnili formát přehlídky a vyzvali jsme studenty, aby tentokrát pro své umělecké vyjádření využili své vlastní pokoje,“ uvedli organizátoři v úvodním textu webové stránky soutěže.

Přehlídka pro veřejnost tento rok zdarma

Letos bude porota vybírat ze 112 soutěžních děl, svůj názor tento rok mohou vyjádřit i diváci prostřednictvím hlasování v kategorii cena diváka. Pět nejlepších získá odměnu ve výši 10000 Kč, stejnou částku dostane i výherce ceny diváka. Za normálních okolností by přehlídka proběhla jako každý rok v budově, letos je dispozici zdarma na webu www.prehlidkapokoje.cz do 20. prosince.

„Jsme rádi, že můžeme i v této nepříznivé době divákům zprostředkovat současnou studentskou tvorbu. Přehlídku otevíráme veřejnosti tento rok zdarma,“ uvádí organizátoři.

Pokoje 2020 podporuje Ministerstvo kultury, Magistrát hl. m. Prahy a Prahy 1 a koná se pod záštitou uměleckých fakult z České Republiky.

Zobrazeno 1028 krát
Naposledy upraveno: čt., 10. prosinec 2020 15:25
Pro psaní komentářů se přihlaste