so., 13. duben 2019 21:33

SPAL nebojácně otočil proti Juventusu, v duelech o Poháry měli navrch AS Řím a AC Milán

Fotbalisté Ferrary si skalpem mistra výrazně pomohli v boji o záchranu Fotbalisté Ferrary si skalpem mistra výrazně pomohli v boji o záchranu Zdroj: https://www.facebook.com/SpalCalcioFerrara/photos/a.434863483284423/1856943157743108/?type=3&theater
Itálie – Hned úvodní zápas 32. kola mezi Ferrarou a lídrem tabulky Juventusem přinesl velké překvapení, neboť SPAL dokázal zvítězit 2:1 i přesto, že prohrával dalším gólem Moise Keana. AS Řím, za který odehrál první poločas Patrik Schick, dokázal díky pohledné akci nahrávajícího El Sharaawyho a zakončujícího Edina Džeka porazit tým Udine 1:0. Ve večerním hitu mezi AC Milán a Laziem rozhodl o výhře domácího celku proměněnou penaltou Kessié.

Jasný suverén celé ligy Juventus Turín nastoupil do utkání ve Ferraře ve značně obměněné sestavě oproti zápasu Ligy Mistrů v Amsterdamu. Do utkání zasáhli například i mladíci Iweru nebo Kastanos. V útoku nastoupili vedle sebe Dybala a hrdina posledních zápasů Kean. A byl to právě on, kdo ve 30. minutě po nudném úvodu zničehonic udeřil, jelikož usměrnil Cancelovu střelu mimo do protipohybu Viviana. Ve zbytku poločasu pomalu tlak hráčů Staré dámy uvadal a iniciativu přebrali domácí, nic z ní ale nevytěžili.

Po přestávce se SPAL vrhnul do útoku a to mu přineslo bleskové vyrovnání. V 49. minutě Schiattarella rozehrál rohový kop přesně do náběhu Bonifaziho a ten prudkou palicí nedal Perinovi šanci. Stadion hnal své oblíbence i nadále mohutně vpřed a hráči jim to opláceli sympatickým výkonem. Ten vygradoval v 74. minutě, když Murgia předskočil dalšího mladého hráče hostí Nicolussiho, prodral se až do vápna, kde se po střetu s obráncem odrazil míč k Floccarimu a ten rozjásal ochozy. Bezzubý útok Turínských si už žádnou možnost na vyrovnání nevypracoval a domácí se tak překvapivě radovali z výhry.

AS Řím spasil brankou Edin Džeko, Schick střídal v poločase

Hráči Udine začali na Olympijském stadionu nebojácně. Dokonce se dostali ve čtvrté minutě k první výrazné šanci zápasu, když střílel technicky z vápna Mandragora, ovšem Mirante dokázal zasáhnout. Převahu začali mít postupně přeci jen domácí, do zakončení se ale dostávali pouze sporadicky, snad jen pěkné navedení míče na střelu z levé strany v podání Schicka stojí za zmínku. Toho však o přestávce za bezgólového stavu vystřídal spolu s Juanem Jesusem trenér Ranieri. Místo nich naskočil Florenzi s Pellegrinim.

Ani dvojí střídání souhře příliš nepomohlo a branku naopak málem vstřelilo Udinese. U levého praporku si zasekl D’Alessandro, načež poslal ostrý centr, který však padal za Miranteho, nicméně brankář Vlků předvedl reflexivní zákrok a přerušil cestu balonu za jeho záda. V 64. minutě si zkoušel vymodlit po pádu penaltu u sudího El Sharaawy, avšak nepochodil. Ten samý hráč pak předvedl svoji lepší stránku, když předložil nečekaně míč mezi dvěma obránci Džekovi a ten již věděl co s ním udělat. Hosté se v závěru snažili hrát aktivně, větší možnost však nepřišla. Gialorossi tak potvrdili roli favorita.

Hráči římského Lazia vyrazili do boje o páté místo velmi dobře. Hned ve třetí minutě neproměnil obrovskou šanci Ciro Immobile poté, co Joaquín Correa prošel mezi několika soupeři, přenechal balon svému spoluhráči, který dobře vystřelil, ovšem Pepe Reina předvedl pohotový zákrok. Tito dva hráči si později role vyměnili, po centru Immobileho přes hlavu ale Correa přestřelil. Po půl hodině hry měli dvě velké příležitosti i domácí a v obou měl prsty polský ostrostřelec Pia̡tek. Nejprve sklepnul Susovi, který střílel nad, a poté zakončoval sám po centru zprava, avšak těsně minul tyč Strakošovy svatyně.

Pořádně zatrnout muselo albánskému gólmanovi v 41. minutě, když se ke střele odhodlal Çalhanoğlu. Jeho pumelice však pouze zasvištěla nad břevnem a brankář si tak mohl oddechnout. Hned vzápětí Luis Alberto našel na druhé straně přesným pasem ve vápně Immobileho a ten orazítkoval levou tyč. Ve druhém poločase se dlouho nic zajímavějšího nedělo. Nudu protrhl až v 71. minutě troufalým výpadem nový hráč na trávníku Zapata, na jeho konci poslal přihrávku na Pia̡tka, nicméně ten z levé strany na Strakošu nevyzrál.

V 76. minutě přišel sporný moment. Po Boriniho pasu vystřelil Hakan Çalhanoğlu, jenže trefil ruku Acerbiho. Sudí Rocchi si celou situaci prohlédl u videa a penaltu neodpískal. San Siro okamžitě začalo mohutně bouřit, ovšem hned za minutu se emoce zcela obrátily. Riza Durmisi fauloval Musacchia a zkušený arbitr tentokrát s pokutovým kopem neváhal ani chvilku. Ten proměnil střelou k pravé tyči Franck Kessié. Pojistit výhru mohl v první minutě nastavení technickou střelou Suso, Strakoša ovšem udržel naděje hostí. Ti už ale nic nevymysleli a rossoneri tudíž slaví plný bodový zisk.

Zobrazeno 1251 krát
Naposledy upraveno: so., 13. duben 2019 23:40
Pro psaní komentářů se přihlaste