st., 17. duben 2019 09:42

Špičkoví jezdci a koně se předvedli v Mexico City

Vítěz Jérôme Guery v sedle koně Quel Homme de Hus Vítěz Jérôme Guery v sedle koně Quel Homme de Hus Zdroj: globalchampionstour.com
 Mexico City - Skvělou podívanou nabídl divákům parkurový závod v Mexico city, který se konal od čtvrtka 11. do soboty 13.dubna. Jednalo se o mezinárodní závody série Longines Global Champions Tour. Na startovní listině opět nechyběla naše reprezentantka Anna Kellnerová se svou klisnou Catch me If You Can OLD. V týmové soutěži Global Champions League měli Prague lions, za které Kellnerová jezdí, po prvním kole velmi dobře našlápnuto.

Do parkuru s výškou překážek do 160 centimetrů nejprve nastoupil Niels Bruynseels s klisnou Gancia de Muze. Do cíle dojel bez penalizace ve velmi dobrém čase. Jeho týmová kolegyně Anna Kellnerová zvládla projet celým kurzem také bez jediného shození a jen o dvě desetiny sekundy pomaleji. Jejich výsledek je zařadil na průběžné 5. místo před sobotním druhým kolem, které už se bohužel tak nevyvedlo. První nastupila Anna Kellnerová, která inkasovala hned 12 trestných bodů. Její belgický kolega Niels Bruynseels shodil sice jen jednu překážku, ale k tomu ještě inkasoval tresný bod za čas. Týmový výsledek 17 trestných bodů zařadil tým Prague lions na konečné 13. místo. 

Z celkového vítězství se tak radovali Shanghai Swans před Hamburg Giants a St. Tropez Pirates. Pirátský tým přitom kvůli jedné čtvrteční chybě původně nepatřil mezi top favority. Tentokrát ovšem na medailové umístění stačilo i celkových deset trestných bodů. V Global Champons League se tak opět ukázalo, že dobré umístění v úvodu soutěže nemusí ještě vůbec nic znamenat a rozhodnuto není až do samotného konce.

Anna Kellnerová i Niels Bruynseels se velmi dobře umístili i v individuálním hodnocení soutěže. Kellnerová se s Catch me If You Can OLD umístila patnáctá, Bruynseels na Gancia de Muze dvanáctý.

Ve výsledkové listině zaujalo české, ale hlavně slovenské příznivce jméno Bronislava Chudyby. Tento Slovák zažívá letos v Global Champions svou oficiální premiéru poté, co se stal novým členem týmu Doha Falcons. I když napoprvé absolvoval ligovou soutěž pouze mezi jednotlivci, čistou jízdou a čtvrtým nejlepším časem na sebe výrazně upozornil a bude jistě velkou posilou tohoto týmu.

Celkové vítězství v individuální soutěži vybojoval Belgický jezdec Jérôme Guery, který za toto prvenství inkasoval 102,630 eur. 

Další závody této série se budou konat již od tohoto čtvrtka 18. do soboty 20. dubna v Miami Beach. Toto závodiště je zajímavé hlavně tím, že závodní kolbiště stojí přímo na pláži mezi slunečníky.

Zobrazeno 1158 krát
Naposledy upraveno: st., 17. duben 2019 21:08
Pro psaní komentářů se přihlaste